Adoben Flash saapuu iPhoneen, tavallaan

1
Markus Lehtiniitty

Adoben Flash saapuu iPhoneen, tavallaan
Ohjelmistoyhtiö Adobe on julkistanut sen tulevan Adobe Flash Professional CS5 -ohjelmiston mahdollistavan Flashilla kehitettyjen sovellusten kääntämisen helposti natiiveiksi iPhone-käyttöjärjestelmälle tarkoitetuiksi sovelluksiksi.

Eilen kerroimme varsinaisen Flash-tuen saapuvan Flash Player 10.1:n muodossa kaikille tärkeimmille älypuhelimissa käytettäville käyttöjärjestelmille lukuun ottamatta Applen iPhonea. Kun muilla alustoilla täysi Flash-tuki tulee uuden version myötä saataville verkkoselaimen kautta, niin iPhonen osalta kehittäjille avautuu jatkossa mahdollisuus luoda verkkoon kehittämistään Flash-sovelluksista iPhone-versiot ja tuoda ne saataville Applen App Store -sovelluskaupan kautta.



Julkinen beta-testiversio Flash Professional CS5:stä on tulossa saataville Flash-kehittäjille vielä loppuvuoden aikana. Applen App Storessa on kuitenkin jo saatavilla kahdeksan uudella menetelmällä Flashista iPhonelle käännettyä sovellusta, jotka on luotu tulevan ohjelmiston esiversiolla. Kyseisiä sovelluksia esitellään Adoben sivuilla.

Applen kanta Flashin iPhoneen lisäämiseen on ollut nuiva iPhonen ensiesittelystä alkaen - ja vaikka asiasta onkin aina välillä kuultu myös myönteisempiä huhuja, ovat ne lopulta aina osoittautuneet toteutumisensa osalta olemattomiksi.

Kunnollisen Flash-tuen puute alleviivaa jälleen kerran myös iPhonen sulkeutuneisuutta. Suuri ongelma iPhonen osalta on siitä uupua sovellusten tausta-ajomahdollisuus. Apple on yrittänyt kiertää ongelmaa muun muassa push-ilmoitustekniikalla, mutta kaikkia tausta-ajon puutteesta aiheutuvia ongelmia ei sekään kuitenkaan ole pystynyt ratkaisemaan.

Apple ei ole ainakaan toistaiseksi kommentoinut Adoben tuoreita suunnitelmia.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € Proshop
406 € CDON
438 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
jonathan (vahvistamaton)

1

Pari päivää Nokian uutta kosketuspuhelinta käyttäneenä en kyllä näe mitään iloa flashtuesta. Selain tuntuu vierittävän Flash-sivuilla paljon hitaammin ja itse sivu ja flash-osat rullaavat eri tahtiin. HYI! Mielummin ilman kuin flash-mainokset.

Muutenkaan ei S60 touch ole kauheasti koukuttanut, vaikka sitä onkin selvästi vähän viilattu sitten 5800:n

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.