Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Mobilen sovelluskaupan suojaukset helposti kierrettävissä

Markus Lehtiniitty

Windows Mobilen sovelluskaupan suojaukset helposti kierrettävissä
Microsoft avasi Windows-puhelintensa Windows Marketplace for Mobile -sovelluskaupan Windows Mobile 6.5:n markkinoille saapumisen yhteydessä 6. lokakuuta. Kaupasta oli heti alusta asti saatavilla sekä ilmaisia että maksullisia sovelluksia - kaupan avauksen yhteydessä tarjolla oli yhteensä 250 eri sovellusta.

Nyt julkisuuteen on kuitenkin ilmaantunut tietoja, että maksullisten sovellusten DRM-suojaukset olisivat helposti kierrettävissä. Tämä mahdollistaisi puhelimeen asennetun maksullisen sovelluksen jakamisen helposti eteenpäin ilmaiseksi.
Asiasta on keskusteltu muun muassa xda-developers-keskustelupalstalla. Asiasta kertoneen Chainfire-nimimerkin mukaan kaupan kopiosuojaukset muistuttavat lähinnä vitsiä. Suojauksista vapautuminen onkin varsin yksinkertaisen kuuloista: sovelluslatauksiin liittyvät CAB-tiedostot vain tallennetaan eri kansioon, minkä jälkeen niitä voi vapaasti levittää ilman suojauksia eteenpäin. Tarkkoja tietoja asiasta ei kuitenkaan ole paljastettu.

Aiemmin olemme kertoneet Windows Mobile for Marketplacen kehityksen kakkosvaiheen tuovan muun muassa sovelluksen myös vanhemmille Windows Mobile -versioille sekä kehittyneet piratismin vastaiset suojaukset. Ilmeisestikin näitä tarvitaankin, sillä tämänhetkiset suojaukset eivät vaikuta kovinkaan kehittyneiltä.

Microsoft on Windows Marketplace for Mobilellaan mukana puhelimista löytyvien sovelluskauppojen trendissä, jonka Apple käynnisti reilu vuosi sitten iPhonen App Store -kaupallaan. Toistaiseksi App Store on ollut suosiossaan aivan omaa luokkaansa ja onkin ylittänyt jo kahden miljardin sovelluslatauksen rajan. Monet kilpailevat sovelluskaupat eivät myöskään ole tuoneet mukanaan käytännössä mitään uutta verrattuna Applen App Storeen.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja