Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

RIM BlackBerry myrskyää nyt toisen polven kosketusmallilla

Markus Lehtiniitty

RIM BlackBerry myrskyää nyt toisen polven kosketusmallilla
Maailman toiseksi suurin älypuhelinvalmistaja, kanadalainen RIM on viimein virallisesti julkistanut toisen sukupolven version kosketusnäyttöpuhelimestaan. Uutuus kantaa nimeä RIM BlackBerry Storm2.

Uuden Storm2:n mukanaan tuomat merkittävimmät uudistukset verrattuna edeltäjäänsä ovat uuteen piezo-tekniikkaan perustuva kosketusnäyttö sekä WLAN-yhteys.
BlackBerry Storm2 tulee saataville kahtena eri versiona: Yhdysvaltain markkinoiden BlackBerry Storm2 9550 tukee neljän GSM-taajuuden ohella CDMA-verkkoja asianmukaisten datayhteyksien kera, kun taas Eurooppaan suunnattu BlackBerry Storm2 9520 on varustettu yhden 3G-taajuuden (WCDMA 2100 MHz) ja HSPA-datayhteyksien tuilla.

BlackBerry Storm2:n kosketusnäyttöä nimitetään yhä SurePress-nimellä, mutta tekniikaltaan se on uudistunut edeltäjäänsä verrattuna. Edeltäjän klikattava näyttö sai osakseen paljon kritiikkiä - samalla idealla jatketaan myös nyt, mutta toteutuksen kanssa on tällä kertaa ilmeisesti onnistuttu aiempaa paremmin.

Lisäksi BlackBerry Storm2:n ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 3,2 megapikselin automaattitarkenteinen kamera, GPS-paikannus, Bluetooth-yhteys, 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä sekä 1400 milliampeeritunnin akku. Storm2:n 3,25-tuumaisen näytön tarkkuus on 360x480 pikseliä ja se on toteutettu kapasitiivisella tekniikalla. Muistin sekä flash-muistin määrät on tuplattu alkuperäisestä Stormista: nyt tarjolla olevat lukemat ovat 256 megatavua ja kaksi gigatavua. Lisäksi tarjolla on microSD-muistikorttipaikka.

Suomen markkinoilla BlackBerry Storm 2:ta, kuten ei muitakaan BlackBerryjä, tultane laajamittaisesti näkemään. Merkittävä osa BlackBerry-laitteiden toimintaa ovat operaattoreiden tukea vaativat palvelut, joita suomalaisilta operaattoreilta ei ole saatavilla, mikä puolestaan on johtanut BlackBerryjen puuttumiseen markkinoiltamme.

Yhdysvalloissa Blackberry Storm2:n tuo myyntiin Verizon Wireless -operaattori ja monissa Euroopan maissa sekä Etelä-Afrikassa puolestaan Vodafone.

BlackBerry Storm2:n ohella myös RIM BlackBerry Bold 9700 muuttui tänään julkiseksi.Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja