Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Wi-Fi Direct tuo suorat laitteiden väliset yhteydet

Markus Lehtiniitty

Wi-Fi Direct tuo suorat laitteiden väliset yhteydet
Langattoman WLAN-lähiverkon standardeja kehittävä Wi-Fi Alliance on tuonut julki uuden Wi-Fi Direct -teknologian. Sen myötä suorat laitteiden väliset yhteydet tulevat vihdoin mahdollisiksi.

Wi-Fi Directin myötä esimerkiksi puhelimet, kamerat, tulostimet, tietokoneet, näppäimistöt ja kuulokkeet voidaan liittää toisiinsa suoraan ilman erillisen Wi-Fi-tukiaseman tarvetta. Tekniikka sallii niin kahden laitteen väliset, kuin myös yhdestä laitteesta useampaan laitteeseen suuntautuvat yhteydet.

Wi-Fi Alliancen mukaan tekniikka tulee sisältämään WPA2-suojauksen ja se on tähdätty sekä kuluttaja- että yrityskäyttöön. Kaikki "Wi-Fi Certified Wi-Fi Direct" -merkillä varustetut laitteet tulevat olemaan yhteensopivia tekniikan kanssa. Jo olemassa olevien laitteiden pitäisi olla päivitettävissä ohjelmistopäivityksellä tukemaan uutta tekniikkaa. Tiedonsiirtonopeuden ja kantaman osalta Wi-Fi Direct tulee rajoittumaan nykyisten määritelmien tasolle. Wi-Fi Alliancen mukaan uudenlaisen yhteyden muodostamiseen riittää, että toinen laitteista tukee uutta Wi-Fi Direct -määrittelyä.


"Wi-Fi Direct edustaa hyppäystä eteenpäin teollisuudenalallamme. Wi-Fi-käyttäjät kautta maailman hyötyvät jatkossa yhtä teknologiaa käyttävästä ratkaisusta sisällön siirtämisessä ja sovellusten jakamisessa nopeasti ja helposti laitteiden välillä, jopa silloin kun Wi-Fi-tukiasemaa ei ole tarjolla. Tämän myötä Wi-Fistä tulee entistä kokonaisvaltaisempi ja hyödyllisempi kuluttajille ja yrityksille", sanoi Wi-Fi Alliancen johtaja Edgar Figueroa järjestön tiedotteessa.

Wi-Fi Alliance odottaa aloittavansa Wi-Fi Direct -laitteiden sertifioinnin vuoden 2010 puolen välin paikkeilla.

Uusi Wi-Fi Direct -tekniikka kilpailee pääajatuksensa osalta hyvin suorasti nykyisin lähes kaikista paremmin varustetuista puhelimista löytyvän Bluetooth-yhteyden kanssa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja