Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Asus: Android-puhelin tulossa loppuvuoden aikana

Markus Lehtiniitty

Asus: Android-puhelin tulossa loppuvuoden aikana
Tietokone- ja komponenttivalmistajana parhaiten tunnettu Asus on myös puhelinvalmistaja, ja kuten jo aiemmin on tiedetty on yhtiöltä tulossa jatkossa markkinoille Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettuja puhelimia.

Nyt yhtiön hallituksen puheenjohtaja Jonney Shih on kertonut yhtiön ensimmäisen Androidilla varustetun älypuhelimen olevan tulossa vielä loppuvuoden 2009 aikana. Asiasta on kertonut DigiTimes-uutispalvelu.
Mitä luultavimmin tuleva Android-puhelinkin tulee sijoittumaan Garmin-Asus-brändin alle - Asus on ryhtynyt viime aikoina puhelinliiketoiminnassa yhä vahvempaan yhteistyöhön navigaattorivalmistajana aiemmin tunnetun Garminin kanssa. Asuksen kanssa läheisesti myös tietokonepuolella kilpaileva Acerkin on jo julkistanut oman Android-luurinsa, Liquidin.

Android-käyttöjärjestelmä on erittäin kuumaa kamaa tällä hetkellä. Googlen vuoden 2009 kolmannen neljänneksen osavuosikatsauksen yhteydessä pääjohtaja Eric Schmidt kertoi Androidin löytyvän jo 12 laitteesta, 26 maasta ja 32 operaattorin valikoimista.

Androidin on myös odotettu nousevan markkinaosuuksissa toiseksi suurimmaksi mobiilikäyttöjärjestelmäksi tulevaisuudessa. Tässä se voi hyvinkin onnistua, sillä lukuisten valmistajien tuki Androidille on niin laajaa. Tästä kertoo myös muun muassa tämän päivän uutiskattauksemme - tätä Asuksen ensimmäisestä Android-puhelimesta kertovaa juttua ennen olemme kertoneet jo myös HTC:n tulevasta puhelimesta, Sony Ericssonin XPERIA X3:sta sekä Motorolan Droidista, joista kaikista löytyy Android-käyttöjärjestelmä.

Androidin suosion syyt ovat melko yksinkertaiset: se on ensinnäkin varsin hyvä ja tasapainoinen käyttöjärjestelmä, minkä lisäksi se on lisenssimaksuttomana ilmainen valmistajille, se on avointa koodia, mikä tarjoaa valmistajille mahdollisuuden laajoihinkin muokkauksiin sekä sen ohjelmistokaupastakin löytyy jo melko paljon tarjontaa.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja