Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

LG:n kasvu vahvaa - osuus jo 11 prosenttia puhelinmarkkinoista

3
Markus Lehtiniitty

LG:n kasvu vahvaa - osuus jo 11 prosenttia puhelinmarkkinoista
Maailman kolmanneksi suurin puhelinvalmistaja LG Electronics on julkistanut vuoden 2009 kolmannen neljänneksen osavuosikatsauksensa. Ennen LG:tä edellisen neljänneksen tuloksestaan ovat merkittävimmistä puhelinvalmistajista ehtineet kertomaan jo Apple, HTC, Nokia ja Sony Ericsson.

LG:n kolmas neljännes sujui erittäin suotuisissa merkeissä puhelinten osalta. LG sai kolmen kuukauden aikana kaupaksi 31,6 miljoonaa puhelinta, missä oli kasvua vuodentakaiseen verrattuna komeat 37 prosenttia ja edelliseenkin neljännekseen verrattuna 6 prosenttia. Huhti-kesäkuussahan LG sai kaupaksi 29,8 miljoonaa puhelintaan.
Nokian 288 miljoonan puhelimen kolmannen neljänneksen kokonaismarkkina-arvion perusteella LG:n markkinaosuus kolmannella neljänneksellä oli jo 11 prosenttia. LG on kuulunut viime aikoina selviin osuudenvoittajiin puhelinmarkkinoilla. Nytkin kun Nokian kappalemääräinen myynti supistui kolmannella neljänneksellä vuodentakaiseen verrattuna kahdeksan prosenttia ja Sony Ericssonin huimat 45 prosenttia, kasvatti LG myyntimääräänsä siis vakuuttavasti 37 prosenttia.

Kappalemääräisen myynnin ohella myös puhelinliiketoiminnan liikevaihto kasvoi merkittävästi, jopa 25 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Kannattavuus kuitenkin heikkeni: liikevoittomarginaali putosi 8,8 prosenttiin edellisneljänneksen 11 prosentista. Kannattavuuden laskun takana oli halvempien mallien myynnin kasvu, yleinen hintojen lasku sekä kasvaneet markkinointikulut. LG myös odottaa kannattavuuden heikkenemisen jatkuvan loppuvuonna.

Kolmannella neljänneksellä LG pärjäsi puhelinmyynnissä erityisesti Euroopassa sekä kehittyvillä markkinoilla, takapakkia puolestaan tuli Pohjois-Amerikassa sekä Korean kotimarkkinoilla.

Myös paljon muuta elektroniikkaa kuin puhelimia valmistavan LG:n kokonaistulos pomppasi lähes 50 prosenttia vuodentakaisesta vahvan puhelin- ja televisiomenestyksen ansiosta. Jatkossa LG:n menestystä saattaa kuitenkin haitata won-valuutan vahvistuminen, mikä söisi suoraan LG:n tulosta ja täten hintakilpailukykyä.

Kommentit (3)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja