Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Mobile 6.5.1 tuomassa odotettuja parannuksia, myös Windows Mobile 7:n ulkoasusta viitteitä

Markus Lehtiniitty

Windows Mobile 6.5.1 tuomassa odotettuja parannuksia, myös Windows Mobile 7:n ulkoasusta viitteitä
Microsoft toi uuden Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmäversion saataville uusien Windows phone -puhelinten muodossa 6. lokakuuta alkaen. Käyttöjärjestelmälle odotetaan kuitenkin jo nyt melko merkittävää päivitystä, joka tullee saamaan versionumerokseen 6.5.1.

Windows Mobile 6.5:ssä uudistettiin käyttöliittymän korkeimmalla tasolla olevia asioita, kuten aloitusnäyttöä sekä sovellusvalikkoa näyttävämmiksi sekä ennen kaikkea enemmän sormikosketukselle ystävällisemmiksi. Käyttöliittymän syvemmät valikot kuitenkin jäivät uudessakin versiossa valitettavasti paljolti ennalleen ja vaativat täten yhä jopa stylus-kynän käyttöä.
Windows Mobile 6.5.1:ssä on korjattu pahimpia puutteita syvemmällä käyttöliittymässä - uudistuksia ovat kokeneet muun muassa näytön yläosassa näkyvä eri välilehtien valikko sekä yhteystietonäkymät. Muutosten myötä ne tuntuvat edes hieman tuoreemmilta. Uudesta päivityksestä on kertonut iStartedSomething-sivusto.

Lisäksi 6.5.1:n myötä aiemmin vasemmasta yläkulmasta löytynyt Käynnistä-painike siirtyy vasempaan alareunaan ja alareunan painikkeet ovat myös saaneet uuden ulkoasun.

Windows Mobile 6.5.1 -päivityksen aikataulusta ei toistaiseksi ole minkäänlaista tarkkaa, varmempaa tietoa. Mitä luultavimmin se on kuitenkin tulossa viimeistään kevään 2010 aikana. On myös mahdollista, että päivityksen versionumero on lopulta jotain muuta kuin 6.5.1.

---

Windows Mobile 6.5:n pienen päivityksen ohella Microsoftilta odotetaan myös uutta ja vihdoin suurempia muutoksia ehkä mukanaan tuovaa Windows Mobile 7 -käyttöjärjestelmää. Aikataulullisesti uusi versio sijoittuu jonnekin vuoden 2010 jälkimmäiselle puoliskolle.

Nyt julkisuuteen on saatettu saada viitteitä Windows Mobile 7:n ulkoasusta. Ensin WMExperts-sivusto toi esiin kuvan, jossa väitetysti vertaillaan Windows Mobile 6.5:tä ja Windows Mobile 7:n suunnitelmakuvaa keskenään kahdessa toiminnossa. Tämän jäkeen pocketnow.com-sivusto julkaisi idealtaan vastaavia kuvia vielä huomattavasti lisää.

Uusien kuvien perusteella Windows Mobile 7 vaikuttaisi huomattavasti aiempia Windows-versioita helppokäyttöisemmältä sormikosketuksen osalta. Mutta onko Windows Mobile 7:kin liian vähän, liian myöhään?


Yllä Windows Mobile 6.5, alla Windows Mobile 7:n väitetyt suunnittelukuvat

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja