Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Symbianin johtaja kommentoi rohkeasti Androidia ja Applea - katso video

3
Markus Lehtiniitty

Symbianin johtaja kommentoi rohkeasti Androidia ja Applea - katso video
Muun muassa Nokian älypuhelimista löytyvää Symbian-käyttöjärjestelmää nykyisin kehittävän Symbian Foundationin johtaja (Executive Director) Lee Williams on kommentoinut tavallista rohkeammin muun muassa Googlen Androidia sekä Applea ja sen iPhonea GigaOM-sivuston videohaastattelussa.

Lee Williamsin mielestä Google Androidin käyttöliittymän fragmentaatio ei ole hyväksi ja ajan myötä myös sovelluskehitys Androidille tulee muodostumaan tuskaksi. Lisäksi Lee Williams väittää Googlen olevan "paha" seuratessaan Android-käyttäjien tekemisiä. Googlen tunnettu mottohan on kuulunut "Dont be evil" eli "Älä ole paha".
Googlen Androidin on arvioitu olevan lähivuosien yksi suurimmista osuusvoittajista älypuhelinmarkkinoilla monien suurten ja pienten puhelinvalmistajien ottaessa se laajasti käyttöön.

Kilpailijoiden kommentoinnin ohella Lee Williams kertoo alta löytyvällä videolla myös muun muassa Symbianin strategiasta, tavoitteesta tuoda mukaan uusia Symbian-valmistajia Kiinasta ja Kauko-idästä.

Lee Williamsin tuoreimmatkin rohkeat kommentit ja avoin esiintyminen ovat esimerkki Symbianin avautumisesta yhä laajemmin - niin koodin kuin myös viestinnän tasolla. Aiemmin suljetusta Symbianista on muodostumassa jopa se kaikkein avoin mobiilikäyttöjärjestelmä.

Tämän viikon tiistaina ja keskiviikkona järjestetään yksi vuoden tärkeimmistä Symbian-tapahtumista, SEE 2009, Lontoossa. Mahdollisesti myös joitakin uusien puhelinten julkistuksia on odotettavissa samassa yhteydessä, mutta tästä ei ole varmuutta taikka minkäänlaista tarkempaa tietoa.

Kommentit (3)

Mikael (vahvistamaton)

1

Just joo! Kuulostaa vain siltä, että Symbian pomolla on kakat housussa, eikä enää keksi mitään oikeaa sanomista!

Symbianin kannattaisi ottaa Androidista mallia. Ei olisi pahitteeksi tuoda oma sovelluskauppa ja nopeuttaa tiettyjen toimintojen tuomista käyttöön (kineettinen selaus esimerkiksi). Symbianin sovelluskauppa olisi hyvä, koska silloin olisi oikeasti helposti saatavilla _Symbian_ puhelimille ohjelmia. Nykyäänhän kauppa on käytössä vain Nokialla (Samsungilta on tulossa). Ja muut kuin kaupasta löytyvät sovellukset on tehty yleensä niin, että ne saa asennettua vain Nokian puhelimiin. Ja joku vielä sen jälkeen kehtaa puolustella Symbiania???

Symbian foundation on pelkkä Nokian haarakonttori, joka on saatu myytyä muillekin matkapuhelinvalmistajille niin, että Nokian ei tarvitse maksaa kaikkea sontaansa itse.

Vastaa
user (vahvistamaton)

2

> Ei olisi pahitteeksi tuoda oma sovelluskauppa

Tuosta sovellusjakelusta Symbian kautta on kerrottu, oliko ennen Ovi kauppaa.

> Nykyäänhän kauppa on käytössä vain Nokialla (Samsungilta on
> tulossa).

Kuinkahan monta kauppaa on mistä saa Symbian softaa ?

>Symbian foundation on pelkkä Nokian haarakonttori, joka on saatu
>myytyä muillekin matkapuhelinvalmistajille niin, että Nokian ei
>tarvitse maksaa kaikkea sontaansa itse.

Nokia maksoi rahalla Symbianista muut pihalle, vain että se muutettiin sen jälkeen "ilmaiseksi" ja avoimeksi. johon pienellä panoksella pääsee mukaan.

Nokia tietenkin vahvana ja motiivina säästöt ja kehityksen nopeuttaminen.

Vastaa
jackoff (vahvistamaton)

3

Joku vois tähän linkittää kuvan Irakin tiedotusministeristä ja editoida tuon jantterin pään siihen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja