Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia julkisti ensimmäisen Kiinan 3G:tä tukevan puhelimensa - 6788

2
Markus Lehtiniitty

Nokia julkisti ensimmäisen Kiinan 3G:tä tukevan puhelimensa - 6788
Nokia on tänään julkistanut ensimmäisen kiinalaista 3G-standardia, TD-SCDMA:aa, tukevan puhelimensa. 3G-verkkonsa juuri TD-SCDMA-tekniikalla rakentava, maailman suurin matkapuhelinoperaattori China Mobile on Nokian mukaan ollut mukana puhelimen kehitystyössä. TD-SCDMA-tekniikka on käytössä vain Kiinassa.

"Nokia näkee TD-SCDMA:n keskeisenä tekijänä 3G:n menestyksekkäälle kehitykselle Kiinassa, ja on täten täysin sitoutunut tähän 3G-standardiin. Nokia 6788 yhdessä laajan integroidun China Mobilen sovellusvalikoiman merkitsee uutta tasoa yhteistyössä China Mobilen kanssa ja tarjoaa rikkaita kokemuksia Kiinan 3G-käyttäjille. Nokia suunnittelee esittelevänsä lisää TD-SCDMA-puhelimia lähitulevaisuudessa, samalla vieden yhä eteenpäin tämän 3G-standardin kehitystä Kiinassa", kommentoi Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo Nokian Pekingissä järjestämässä tapahtumassa sekä Nokian lehdistötiedotteessa.
6788 on varsin hyvillä perusominaisuuksilla varustettu puhelin myös 3G-tukensa ohella. Kyseessä on Symbian S60 -alustan (S60 3rd Edition Feature Pack 2) älypuhelin ja ominaisuuksiin lukeutuvat muun muassa viiden megapikselin kamera kaksois-LED-kuvausvalolla, 2,8 tuuman näyttö QVGA-tarkkuudella (240x320 pikseliä) sekä microSD-muistikorttipaikka. Nokia kertoo myös 6788:n olevan erityisesti suunnattu China Mobilen verkkoon.

Rakenteeltaan 6788 on liukukansimallia. Nokian mukaan puhelimen muotoilua ovat inspiroineet perinteinen kiinalainen arkkitehtuuri sekä huonekalumuotoilu. Puhelimen takapuolelta takakuoresta ja liukuosasta löytyy myös perinteisiä kiinalaisia kuvioita.

6788:n odotetaan tulevan saataville joulukuun 2009 lopussa. Puhelimen hinnasta ei vielä toistaiseksi ole tietoa.

Kommentit (2)

mikko (vahvistamaton)

2

juuri viime viikollahan näennäiskommunisti lipponen kertoi että jos näennäiskommunistit eivät olisi nähneet hyväksi antaa markkinavoimien toimia ei nokiaa olisikaan, joten ehkä nokia sitten maksaa kunniavelkaa tukemalla nykyisiä näennäiskommunisteja. kuten me kaikki muutkin jotka päivittäin ostamme näennäiskommunistien tuottamia tavaroita kodit ja pihat täyteen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja