Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Motorolalta yllätyksetön tulos - vasta viidenneksi suurin puhelinvalmistaja

Markus Lehtiniitty

Motorolalta yllätyksetön tulos - vasta viidenneksi suurin puhelinvalmistaja
Yhdysvaltalainen Motorola julkisti merkittävimmistä puhelinvalmistajista toiseksi viimeisenä oman vuoden 2009 kolmannen neljänneksen osavuosikatsauksensa tänään. Motorola teki kolmannella varsin yllätyksettömän tuloksen. Tuloksesta on kertonut muun muassa uutistoimisto Reuters.

Neljänneksen aikana Motorola toimitti 13,6 miljoonaa puhelinta verrattuna vuodentakaiseen 25,4 miljoonaan. Markkinaosuutensa Motorola arvioi olleen 4,7 prosenttia. Motorola oli kolmannella neljänneksellä maailman viidenneksi suurin puhelinvalmistaja; Sony Ericsson sai kaupaksi 14,1 miljoonaa puhelinta, jolla se ylsi niukasti Motorolan edelle. Analyytikot olivat odattaneet Motorolalta 14,5 miljoonan puhelimen myyntiä.
Liiketappiota Motorolan Mobile Devices -yksikkö teki viime neljänneksellä 183 miljoonaa dollaria, kun vielä vuosi sitten sitä syntyi 840 miljoonaa. Liikevaihtoa puhelimet synnyttivät noin 1,7 miljardia dollaria, jossa oli laskua 46 prosenttia vuodentakaiseen nähden.

Myös muutakin kuin puhelimia valmistavan Motorolan osakekohtainen tulos oli niukasti plussan puolella: 0,01 dollaria verrattuna vuodentakaiseen 0,18 dollarin osakekohtaiseen tappioon. Koko Motorolan liikevaihto putosi 7,48 miljardista 5,45 miljardiin dollariin.

Vuoden viimeisen neljänneksen osakekohtaiseksi tulokseksi Motorola ennusti asettuvan 0,07-0,09 dollarin haarukkaan. Tämä arvio ylitti analyytikko-odotukset.

Motorola julkisti kolmannella neljänneksellä ensimmäisen Googlen Android-käyttöjärjestelmää käyttävän puhelimensa, joka Yhdysvalloissa tunnetaan CLIQ:inä ja muualla DEXT:inä. Lisäksi eilen Motorola julkisti yhdessä yhdysvaltalaisen Verizon-operaattorin kanssa toisen Android-puhelimensa, Motorola DROID:in (kuvassa). Jatkossa Android-puhelimet tulevat muodostamaan Motorolan mallistosta valtaosan, ja yhtiön tulevaisuus puhelinvalmistajana lepää tiukasti kyseisten mallien harteilla.

Motorola on saanut rakennettua Android-puhelimillaan ainakin jonkinmoisen "momentumin", jonka ansiosta Motorolan markkinaosuus ja puhelinyksikön tulos luultavasti tulevat osoittamaan lähitulevaisuudessa ylöspäin. Viime aikoina Motorolan puhelinvalikoima on ollut todella surkea, mutta tästä huolimatta se on onnistunut saamaan niitä kaupaksi noin viiden prosentin markkinaosuutta vastaavan määrän. Jatkossa tuotteiden parantuessa osuuden kasvu on vain luonnollista.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja