Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen iPhone myyntiin Kiinassa - ei erikoista innostusta

2
Markus Lehtiniitty

Applen iPhone myyntiin Kiinassa - ei erikoista innostusta
Applen iPhone-puhelin saapui vihdoin tänään markkinoille myös Kiinan valtavilla markkinoilla. Alun perin iPhone Kiinaan saapuminen julkistettiin jo elokuun lopulla vuodesta 2007 asti jatkuneiden huhujen jälkeen. Vuosien vatvominen on asian ympärillä on nyt siis saavuttanut ainakin jonkinlaisen välietapin.

iPhone saapui Kiinassa markkinoille China Unicom -operaattorin kautta, joka rakentaa 3G-verkkonsa WCDMA-tekniikalla, jota iPhonessa käytetään kaikilla muillakin markkinoilla. China Unicom on Kiinan markkinoiden toiseksi suurin mobiilioperaattori ja sillä on lähemmäs 150 miljoonaa asiakasta.
iPhonen tuleva menestys Kiinan markkinoilla on vielä hyvin suuri kysymysmerkki. Ensimmäisen päivän reaktiot eivät kuitenkaan luo vaikutelmaa minkäänlaisesta suuresta innostuksesta iPhoneen, sillä ainakaan jonoja ei esimerkiksi Pekingissä ole juuri ollut. Asiasta on raportoinut kiinalainen 163.com-sivusto.

Edullisimmillaan iPhone maksaa Kiinassa 4 999 yuania, joka kääntyy vajaaksi 500 euroksi. iPhonen yhteyteen tarjottavat liittymäpaketit puolestaan ovat melko edullisia: niiden hinnat ovat 126–886 yuania, eli noin 12–88 euroa, kuukaudessa.

Pidemmälle meneviä johtopäätöksiä iPhonen suosiosta on kuitenkin toistaiseksi melko turha vetää. Kiinassa on yhteensä yli 700 miljoona mobiilikäyttäjää ja ajan kuluessa yhdenkin prosentin markkinaosuuden saavuttaminen toisi Applelle siis jo mojovan lisän iPhone-myyntiin, joka nykyisin vuositasolla liikkuu jossakin 20-30 miljoonan puhelimen välimaastossa.

iPhonen Kiinan lanseerauksen suosioon vaikuttaa myös se, että vaikka iPhonea ei virallisesti ole Kiinassa aiemmin myyty, niin niitä löytyy silti markkinoilta useita satojatuhansia, jollei miljoonia muualta tuotuna.

Applen China Unicomin kanssa solmimasta sopimuksesta tiedetään sen verran, että se ei sisällä yksinoikeutta iPhonen myyntiin Kiinassa. Applen onkin arvioitu ja myös huhuttu keskustelevan iPhonen markkinoilletuonnista myös Kiinan ylivoimaisesti suurimman mobiilioperaattorin, China Mobilen, kanssa. China Mobile kuitenkin rakentaa oman 3G-verkkonsa Kiinan omalla TD-SCDMA-3G-standardilla, joten Apple joutuisi luomaan iPhonesta täysin oman versionsa China Mobilea silmällä pitäen.

Kiinassa myynnissä olevista iPhoneista puuttuu meille tuttuihin malleihin verrattuna langaton WLAN-lähiverkkoyhteys Kiinan viranomaissäännösten mukaisesti.

Kommentit (2)

mikko (vahvistamaton)

1

eipä tuo pahemmin intiassakaan eikä venäjälläkään myynyt. kehittyvillä markkinoilla on suhteellisen ohut kerros kuluttajia joilla ylipäätään on postpay liittymät, saati premium-hinnoiteltua pakettia jolla iphonea yritetään myydä. päällä tuohon segmenttiin kuuluvat ovat sellaisia että pystyvät kyllä yhden iphonen hankkimaan jos sellaista sattuvat haluamaan vaikka sitä ei siinä nurkkakaupassa satuttaisi myymäänkään.

Vastaa
elastic (vahvistamaton)

2

Saapas nähdä kun markkinointi lähtee käyntiin. Ihan mielenkiintoista.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja