Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android-pomo kiistää tiedot Googlen omasta puhelimesta

Markus Lehtiniitty

Android-pomo kiistää tiedot Googlen omasta puhelimesta
Googlen Android-mobiilikäyttöjärjestelmän kehityksestä vastaava johtaja Andy Rubin on kiistänyt tiedot Googlen omasta puhelimesta.

"Me emme tee rautaa. Me teemme muille mahdolliseksi raudan tekemisen", Rubin kommentoi asian tiimoilta CNET-sivustolle. Käytännöllisesti katsoen Rubin siis kiistää täysin tiedot Googlen omasta puhelimesta. Rubinin mukaan oman puhelimen tekemisellä Google kilpailisi Android-käyttöjärjestelmän asiakkaiden kanssa ja toteaa, että se edustaisi myös "perustavanlaatuista muutosta" Googlen liiketoimintamallissa.
Keskustelu mahdollisesta Googlen omasta puhelimesta käynnistyi jälleen viime viikolla TheStreet.com-sivuston nostettua asian esiin artikkelissaan. Kyseinen sivuston juttu perustui Northeast Securities -yhtiön analyytikon Ashok Kumarin tietoihin, jotka puolestaan perustuivat keskusteluihin Googlen kanssa suunnittelutyötä tekevien tahojen ja alihankintakumppanien kanssa.

Kumarin mukaan Googlen tavoitteena oli tuoda Google-brändätty puhelin markkinoille vielä loppuvuoden aikana vain jälleenmyyjien kautta ohittaen operaattorit. Lisäksi puhelimessa Kumarin mukaan käytettäisiin Qualcommin sirua. Kokonaisuutena kyseessä olisi siis "lukitsematon, matalakuluinen, verkkoystävällinen kosketusnäytölaite".

Tilanne on siis mielenkiintoinen. Google kiistää, mutta toisaalta analyytikko lähteineen väittää muuta. Toistaiseksi asiasta ei vielä olekaan saatu varmuutta suuntaan tai toiseen, mutta ainakin Google-puhelimen tulo markkinoille vielä tämän vuoden aikana vaikuttaisi melko epärealistiselta aikataululta.

Mahdollista on, että Kumarin kommenttien takana on jonkinmoinen väärinkäsitys. Jo nykyisin eri valmistajien Android-puhelimet jakautuvat niin sanottuihin varsinaisiin Google-puhelimiin (Google Experience) sekä vain Androidilla varustettuihin.

Googlen Android-käyttöjärjestelmä on saanut taakseen useilta valmistajilta vahvan tuen, joka lähivuosina tullee kääntymään myös kasvavaksi, merkittäväksi osuudeksi älypuhelinmarkkinoista. Julkistettujen Android-puhelinten määrä on jo toisella kymmenellä ja ensi vuoden aikana uusia malleja lienee tulossa jo kymmenissä laskettavissa määrissä.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja