Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Highscreen Zeus - Android-puhelin tuntemattomalta valmistajalta

Markus Lehtiniitty

Highscreen Zeus - Android-puhelin tuntemattomalta valmistajalta
Vorbis Computer -niminen yhtiö on tuonut esiin jo toisen Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustetun älypuhelimensa. Kyseisestä puhelinvalmistajasta eivät varmasti monetkaan ole kuulleet halaistua sanaakaan, mutta ainakin ominaisuuksiensa osalta uusi Highscreen Zeus -puhelin vaikuttaa aivan mukiinmenevältä.

Highscreen Zeusista löytyy niin kosketusnäyttö kuin myös esiin liukuva QWERTY-täysnäppäimistö. TFT-tekniikalla toteutetulla näytöllä on kokoa 3,2 tuumaa ja sen tarkkuus on 240x400 pikseliä, joka on melko erikoinen sekä pieni tarkkuus Android-puhelimelle.
Lisäksi Highscreen Zeusin tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat kolmen megapikselin automaattitarkenteinen kamera, GPS-paikannus, microSD-muistikorttipaikka, WLAN- ja Bluetooth-yhteydet, 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä sekä microUSB-liitäntä. Lisäksi ominaisuuksiin pitäisi kuulua myös kanadalaisen Intrinsycin kehittämä iDA-niminen navigointipalvelu.

Highscreen Zeus tukee neljää GSM-taajuutta (850/900/1800/1900 MHz) sekä 2100 megahertsin 3G/WCDMA-taajuutta. Datayhteyksien osalta GSM-verkossa tuettuja ovat GPRS ja EDGE ja 3G-verkossa sekä HSDPA että HSUPA. Zeusin sisällä kokonaisuutta pyörittää Qualcommin MSM7225-suoritin 528 megahertsin kellotaajuudella. ROM-muistia laite tarjoaa 512 megatavua ja RAM-muistia 256 megatavua.

Painoa Highscreen Zeusille on kertynyt 124,6 grammaa mittojen ollessa 110 x 55 x 15,1 millimetriä. Puhelimen 1010 milliampeeritunnin akku riittää 480 minuutin puheaikaan ja 400 tunnin valmiusaikaan GSM-verkossa.

Zeusissa käytössä olevasta Android-versiosta ei ole tietoa. Myöskään puhelimen markkinoilletulon ajoittumisesta ei ole tietoa, mutta ainakin Venäjän markkinoille Highscreen Zeusin pitäisi aikanaan saapua. Hintaa sillä tulee olemaan tuolloin 13 990 ruplaaa eli noin 325 euroa.

Highscreen Zeusista on kertonut muun muassa Mobile-reivew.com-sivusto. Vorbis Computerin ensimmäinen Android-puhelin oli PP5420.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja