Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Onko tässä Samsungin ensimmäinen bada-puhelin?

Markus Lehtiniitty

Onko tässä Samsungin ensimmäinen bada-puhelin?
Samsung julkisti oman uuden, bada-käyttöjärjestelmänsä kuluvan viikon tiistaina. Suurin fanfaarein tehdyn julkistuksen jälkeen on paljastunut, ettei bada olekaan missään nimessä täysin uusi älypuhelinkäyttöjärjestelmä, vaan lähinnä uudella sovelluskehitysympäristöllä ryyditetty painos Samsungin tutusta, aiemmin suljetusta käyttöjärjestelmästä.

Joka tapauksessa ensimmäisen bada-puhelimen pitäisi Samsungin ilmoituksen mukaan olla tulossa markkinoille vuoden 2010 ensimmäisellä puoliskolla - toisella puoliskolla niitä on odotettavissa jo useampia.
Nyt julkisuuteen on mahdollisesti saatu ensimmäinen kuva kyseisestä ensimmäisestä bada-puhelimesta. Kuvan esiin toi gsmhelpdesk.nl-sivusto, jolle kuvan oli lähettänyt tarkemmin määrittelemätön lähde. Kuvassa esillä on hyvin yksinkertaisesti, mutta kuitenkin tyylikkästi muotoiltu kosketuspuhelin, jonka kosketusnäytön alapuolelta löytyy neljä kosketusherkkää painiketta (luurinäppäimet, takaisin-näppäin sekä tuntematon näppäin).

Kuvan aitoudesta ei toistaiseksi ole kuitenkaan juurikaan takeita, joten siihen kannattaa vielä toistaiseksi suhtautua hyvin suurella varauksella. Puhelimen muotoilu kuitenkin näyttää varsin pirteältä, varsinkin alaosan muotoilu on melko virkistävä.

Kuvan perusteella ei mahdollisen tulevan puhelimen ominaisuuksista myöskään pysty vetämään kuin yhden johtopäätöksen - kosketusnäyttö tulee mukana olemaan. Mielenkiintoinen huomio on myös, että puhelimesta ei näyttäisi löytyvän kakkoskameraa etupuolelta, joka asettaa 3G-tuen kysymyksen alaiseksi. Mutta kuten jo edellä varoitettu, turhan pitkälle menevien johtopäätösten vetämisen aika ei ole vielä...

Samsungin bada-puhelimet tulevat jatkamaan ilmeisesti pääasiassa Samsungin hieman yksinkertaisempien kosketusmallien, kuten S5230 tai Jet S8000, linjoilla.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja