Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung ei luovukaan Symbianista?

1
Markus Lehtiniitty

Samsung ei luovukaan Symbianista?
Samsung ei ilmeisesti olekaan luopumassa Symbian-käyttöjärjestelmän käyttämisestä tulevaisuudessa, toisin kuin eilen kerroimme. Eilinen artikkelimme perustui DigiTimes-sivuston artikkeliin, joka kertoi Samsungin johtajan Don Jon Leen todenneen, ettei Symbian-puhelimia olisi enää jatkossa odotettavissa Samsungilta.

Nyt MobileBurn-sivusto on kuitenkin tullut julkisuuteen uuden, Samsungilta saadun kommentin kanssa, jonka perusteella Symbian tulee pysymään osana Samsungin portfoliota jatkossakin.
Samsungin Soulin pääkonttorista lähettämä vastaus MobileBurnille kuului kokonaisuudessaan suomennettuna näin: "Samsung on alkuperäinen jäsen Symbian Foundationissa ja jatkaa yhteistyön tekemistä Symbian Foundationin kanssa. Samaan aikaan Samsung tukee monia olemassa olevia, avoimia käyttöjärjestelmiä mukaan lukien Symbian, Linux, Android ja Windows Mobile. Tarjotaksemme enemmän vaihtoehtoja tyydyttämään asiakkaiden monet erilaiset maut ja mieltymykset, tulemme jatkamaan meidän monikäyttöjärjestelmäistä strategiaamme. Toimintatapamme on tarjota, mitä kuluttajat haluavat."

Vaikka uudessa kommentissa itse Symbian-puhelinten markkinoilletuloon ensi vuonna ei suoraan kantaa otetakaan, niin vaikuttaisi kuitenkin siltä, että Samsung ainakin vielä olisi tukemassa myös jatkossa Symbiania. Edellä mainitun kommentin ohella Samsung oli todennut myös, että DigiTimesin artikkeli "ei ole linjassa Samsungin älypuhelinstrategian kanssa".

Myös DigiTimes on muuttanut alkuperäistä artikkeliaan. Nyt se kertoo, että Don Joo Leen "Samsung ei välttämättä tuo markkinoille uusia Symbianiin perustuvia malleja globaalisti vuonna 2010".

Samsungin kuluvan viikon tiistaina julkistama bada-käyttöjärjestelmä on myöskin osoittautunut ennemminkin vain sovelluskehitysympäristöksi kuin varsinaiseksi uudeksi käyttöjärjestelmäksi. Kyseessä on laajennus Samsungin aiemmin suljettuun, peruspuhelinten, käyttöjärjestelmään. Peruspuhelinten ja älypuhelinten välinen raja on tähänkin asti ollut melko häilyvä, ja Samsungin bada on nyt tehnyt rajasta entistäkin vaikeammin määriteltävän.

Kommentit (1)

mikko (vahvistamaton)

1

samsung muuttaa strategioitaan puolen vuoden välein, niihin ei kannata suhtautua kuolemanvakavasti. sinänsä samsungin (kuten myös lg:n) asema on haavoittuvainen älyluurien korvatessa näiden korealaiskumppanusten bravuurin feature phonen, eikä kummallakaan ole uskottavaa strategiaa miten toimia uudessa ympäristössä.

on äärimmäisen helppo tehdä pr-ilmoitus kehitysympäristöstä joka tukee kaikkia yhtiön käyttämiä älyluuriympäristöjä, kokonaan toinen asia on toteuttaa tuollainen käytännössä ei-triviaalilla tasolla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja