Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows-puhelinten sovelluskauppa nyt myös verkossa

Markus Lehtiniitty

Windows-puhelinten sovelluskauppa nyt myös verkossa
Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmää käyttävien puhelinten, eli Windows phonejen, Windows Marketplace for Mobile - sovelluskauppa on nyt avattu myös verkossa. Kauppa löytyy osoitteesta marketplace.windowsphone.com.

Microsoft lanseerasi mobiilin sovelluskauppansa 6. lokakuuta uuden Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmäversion yhteydessä. Tähän asti kauppaan on päässyt käsiksi vain itse laitteista käsin erillisellä sovelluksella.
Sovelluksia ei jatkossakaan ladata tietokoneen kautta, vaan jos sovelluskaupan verkkoversion kautta hankkii jonkun sovelluksen, ladataan ja asennetaan se puhelimeen, kun kauppasovellus käynnistetään puhelimessa seuraavan kerran. Tietokoneille tarkoitettu verkkoversio siis lähinnä helpottaa sopivien sovellusten etsimistä.

Verkosta löytyvän kaupan ohella Windows Marketplace for Mobileen liittyen on nyt tehty muitakin uudistuksia: kehittäjäportaalia on parannettu, kuten myös kaupan piratisminvastaisia suojauksia. Aiemmin olemme kertoneet kaupan suojausten olleen alkujaan varsin heppoisia. Tavalliset käyttäjät eivät Microsoftin mukaan tule huomaamaan piratismisuojauksiin tehtyjä parannuksia, mutta kehittäjänäkökulmasta ne ovat erittäinkin tärkeitä.

Vielä toistaiseksi tuore sovelluskauppa tukee vain uusinta Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmää, mutta aiemmin luvattu tuki vanhemmille 6.0- ja 6.1-versioille on tulossa vielä myöhemmin kuluvan kuun aikana.

Microsoft on kertonut nyt tekemistä uudistuksistaan muun muassa Windows Mobilen kehittäjäblogissa.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja