Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Dell julkisti vihdoin virallisesti Google Android -puhelimensa

3
Markus Lehtiniitty

Dell julkisti vihdoin virallisesti Google Android -puhelimensa
Tietokonevalmistajana parhaiten tunnettu Dell on vihdoin itse julkistanut virallisesti ensimmäisen Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimensa, mini 3i:n. Puhelin ollut "puolivirallisessa" tilassa jo pitkään, sillä sitä on jo aiemmin julkisesti esitelty muun muassa kiinalaisen operaattorin tilaisuudessa.

Kiinaan Dellin Mini 3i -puhelin aluksi suuntaakiin, se on tulossa saataville maan suurimman China Mobile -operaattorin kautta. Kiinan lisäksi puhelin saapuu ensivaiheessa markkinoille myös Brasiliassa. Aiempien huhujen myöhemmin lähes vastaava puhelin, ehkä hieman parannettuna, saapuisi myös muun muassa Yhdysvaltain markkonille Dell Mini 3iX -nimisenä. Toistaiseksi ei ole varmaa, onko myös Brasiliaan saapumassa myös juuri tämä kehittyneempi versio.
Dell Mini 3i:n tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat 3,5 tuuman kosketusnäyttö 360x640 pikselin tarkkuudella ja 262 144 värin toistolla, kolmen megapikselin automaattitarkenteinen kamera kuvausvalolla ja videokuvauksella, tuki monikosketukselle, GPS-paikannus, Bluetooth-yhteys sekä microSD-muistikorttipaikka. Lisäksi Dell Mini 3iX -mallista pitäisi löytyä tuki 3G-verkoille kolmella taajuudella (850/1900/2100 MHz) sekä WLAN-yhteys.

Mini 3i:n kosketusnäyttö on toteutettu kapasitiivisella tekniikalla. Kiinassa stylus-kynää vaativat käsialantunnistusominaisuudet ovat kuitenkin erittäin tärkeät, ja puhelimen mukana tuleekin kapasitiiviselle näytölle erityisesti suunniteltu stylus.

Dellin Android-puhelin on saapumassa Kiinassa markkinoille marraskuussa sekä Brasiliassa vielä tämän vuoden puolella. Brasiliassa uutuuden tuo markkinoille Claro-operaattori.

"Mukaanmenomme älypuhelinkategoriaan on looginen laajennus Dellin kuluttajatuotteiden evoluutioon viimeisen kahden vuoden aikana", sanoi Dellin kuluttajaliiketoiminnasta vastaavaa yksikköä johtaja Ron Garriques. "Me kehittämme pienempiä ja älykkäämpiä mobiilituotteita, jotka mahdollistavat asiakkaillemme internetkokemuksen viemisen kodin ulkopuolelle sekä haluamiensa asioiden tekemisen juuri silloin kuin he itse haluavat." Garrigues johti Motorolan puhelinliiketoimintaa vielä muutama vuosi sitten.

Dellin menestymistä puhelinmarkkinoilla on mielenkiintoista seurata. Se yrittää hakea puhelimista uutta itselleen uutta kasvualuetta kilpailevan tietokonevalmistajan Acerin tavoin. Acer on jo julkistanut useampia, Googlen Androidia ja Microsoftin Windows Mobilea käyttöjärjestelminään hyödyntäviä puhelimia. Myös Delliltä on uusia puhelinmalleja odotettavissa jatkossa lisää.Kommentit (3)

mikko (vahvistamaton)

1

tuossa pitäisi kai lukea "Garrigues johti Motorolan puhelinliiketoiminnan konkurssin partaalle muutama vuosi sitten."

Vastaa
iKnow (vahvistamaton)

2

Mielenkiintoista nähdä kuinka hyvin tuo kynä käytännössä toimii. Itse olen pitänyt kapasitiivisia näyttöjä aina hieman epätarkkoina kosketuksen suhteen.

Vastaa
iKnow (vahvistamaton)

3

Kynää ei taida saada puhelimen sisään, mikä on erittäin iso miinus kun kyseessä on erikoiskynä.

Muotoilu on kyllä omaan silmään ihan hyvän näköistä erityisesti sivuilta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja