Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia julkaisi päivitykset 5730 XpressMusicille sekä E52:lle ja E55:lle

Markus Lehtiniitty

Nokia julkaisi päivitykset 5730 XpressMusicille sekä E52:lle ja E55:lle
Nokia on julkaissut ohjelmistopäivitykset kolmelle melko uudelle Symbian-älypuhelimelleen. Päivityksen ovat saaneet esiinliukuvalla täysnäppäimistöllä varustettu 5730 XpressMusic sekä enemmän hyötykäyttöön suunattu parivaljakko E52 ja E55.

5730 XpressMusicin ohjelmistoversion numero on päivityksen myötä noussut versiosta 100.48.122 versioon 101.48.128. Päivitys tuo mukanaan pienen yleisen nopeusparannuksen, pieniä bugikorjauksia (esimerkiksi Internet Radio -sovellus toimii nyt kunnolla) sekä lisäksi nyt myös uusista, saapuneista sähköposteista ilmoitetaan LED-merkkivalolla.
E52:n ja E55:n ohjelmisto puolestaan on päivittynyt versioon 22.009.202.01. Saatavilla olevat tiedot päivityksen tuomista uudistuksista ovat toistaiseksi varsin heikkoja, mutta ilmeisesti päivitys tuo mukanaan lähinnä vain pieniä bugikorjauksia ilman suurempia uudistuksia tai uusia ominaisuuksia. E52 ja E55:hän ovat hyvin pitkälti yksi ja sama laite näppäimistöä lukuun ottamatta, joten tämän vuoksi myös niiden ohjelmistokehitys kulkee täysin samoja polkuja.

5730 XpressMusicin päivitys on ilmeisesti saatavilla sekä verkon yli FOTA-päivityksenä suoraan puhelimeen sekä tietokoneella Nokia Software Updaterin kautta. Sen sijaan E52:n ja E55:n päivitys on tietojen mukaan toistaiseksi saatavilla vain Nokia Software Updaterin kautta. Toki nämä voivat vaihdella maakohtaisesti, kuten myös päivitysten saatavilletulo eri maa- ja kieliversioiden osalta.

Koko nyt päivittyneestä kolmikosta löytyy UDP-ominaisuus (User Data Preservation), joten käyttäjän puhelimen muistiin tallentamien tietojen sekä asentamien sovellusten pitäisi päivityksen yhteydessä pysyä koskemattomina. Tästä huolimatta varmuuskopion ottaminen ennen päivittämistä on erittäin suositeltavaa - kaiken varalta.

Jos joku on oman laitteensa päivittänyt, niin kommenteissa olisi mukavaa kuulla muutoksista, jos sellaisia on ilmennyt esimerkiksi tässä jutussa mainittujen lisäksi.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja