Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows-puhelinten sovelluskauppa nyt saatavilla myös vanhemmille versioille

Markus Lehtiniitty

Windows-puhelinten sovelluskauppa nyt saatavilla myös vanhemmille versioille
Microsoft on nyt tuonut tuoreen Windows Marketplace for Mobile -sovelluskauppansa saataville myös vanhemmille, Windows Mobile 6.0:lla tai 6.1:llä varustetuille laitteille. Aiemmin kauppa on ollut saatavissa vain uusimman Windows Mobile 6.5:n yhteydessä.

Microsoft lupasi jo ennen kaupan alkuperäistä avaamista tuovansa kaupan marraskuussa myös vanhemmille käyttöjärjestelmäversioille. Hiljattain kerroimme myös kahdesta muuhun kauppaan liittyvästä uudistuksesta: tietokoneella käytettävästä kaupan verkkoversiosta sekä piratisminvastaisten suojausten parantumisesta.
Windows Mobile 6.0:lla tai 6.1:llä varustettuihin puhelimiin kauppasovelluksen saa ladattua puhelimen verkkoselaimen kautta osoitteesta mp.windowsphone.com.

Microsoftin mukaan Windows Martkeplacesta löytyy toistaiseksi hieman yli 800 sovellusta, joista 90 prosentin pitäisi toimia myös vanhemmilla Windows Mobile 6.0/6.1 -versioilla. Sovellusten määrä on kasvanut yli kolminkertaiseksi verrattuna kaupan avaushetken tilanteeseen, mutta on edelleen hyvin pieni verrattuna esimerkiksi Applen App Storen huikeaan yli 100 000 sovelluksen valikoimaan verrattuna.

Microsoft seuraa Windows Marketplace for Mobilellaan Applen iPhone- ja iPod touch -laitteiden App Storellaan aloittamaa trendiä. Käytännössä kaikilla merkittävimillä puhelinvalmistajilla ja käyttöjärjestelmillä on omat sovelluskauppansa - näistä esimerkkeinä Nokian Ovi Store sekä Googlen Android Market.

Omaa mobiilia sovelluskauppaansa vauhdittaakseen Microsoft on myös ilmoittanut ilmoittanut aloittavansa laajan markkinointikampanjan asian tiimoilta. Microsoft on kertonut tuoreista uutuuksista Marketplaceen liittyen The Windows Phone Bloginsa merkinnässä.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja