Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony Ericsson leikkaa merkittävästi työntekijöitä ja toimipaikkoja

Markus Lehtiniitty

Sony Ericsson leikkaa merkittävästi työntekijöitä ja toimipaikkoja
Maailman neljänneksi suurin puhelinvalmistaja Sony Ericsson aikoo karsia 1 600 työntekijää ja neljä toimipaikkaa ja keventää näin kulurakennettaan. Asiasta on kertonut muun muassa uutistoimisto Associated Press.

Koviten Sony Ericssonin uudet leikkaukset iskevät Yhdysvaltoihin, jossa yhtiö aikoo sulkea Research Triangle Parkin, Seattlen ja Miamin, San Diegon toimipaikat ja lisäksi siirtää Yhdysvaltain pääkonttorinsa Atlantaan. Yhdysvaltain ohella Sony Ericsson sulkee tutkimuskeskuksensa myös Ruotsin Kistassa ja Intian Chennaissa.

Atlanta valittiin Sony Ericssonin Yhdysvaltain päämajaksi Sony Ericssonin merkittävän operaattoriasiakkaan, AT&T:n, samaan kaupunkin sijoittumisen ja hyvien Latinalaisen Amerikan yhteyksiensä vuoksi.

Sony Ericssonin edustajan, Stacy Dosterin, mukaan uudet leikkaukset ovat osa huhtikuussa julkistettua uudelleenjärjestelyohjelmaa, jonka tarkoituksena on vähentää Sony Ericssonin 10 000 työpaikasta 2 000. Ennen nyt julkisuuteen tulleita leikkauksia on jo leikattu 400 työpaikkaa, joten uusien leikkausten jälkeen tavoitteet on saavutettu.Jatkossa Sony Ericsson aikoo keskittää tuotekehityksensä neljään kolmella eri mantereella sijaitsevaan toimipaikkaan: Redwood Shoresiin Kaliforniassa, Ruotsin Lundiin, Tokioon Japanissa sekä Pekingiin Kiinassa.

Sony Ericsson on ollut viime aikoina ongelmissa: se on tehnyt tappiota jo pitkään ja myös sen osuus puhelinmarkkinoista on pudonnut merkittävästi yli kahdeksasta prosentista nykyiseen alle viiteen prosenttiin. Sony Ericssonin negatiivinen kehitys on johtunut lähennä heikosta puhelinvalikoimasta. Jatkossa Sony Ericssonin odotetaan lisäävän älypuhelintensa osuutta merkittävästi mallistossaan - lisäksi Sony Ericsson on jo nyt perääntynyt kilpailusta aivan puhelinten halvimmassa hintaluokassa.

Ruotsalainen Ericsson ja japanilainen Sony omistavat Sony Ericssonin puoliksi.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja