Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony Ericssonin uuden käyttöliittymän nimi onkin Nexus

Markus Lehtiniitty

Sony Ericssonin uuden käyttöliittymän nimi onkin Nexus
Sony Ericssonin ensimmäisen Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimensa, XPERIA X10:n, yhteydessä lanseeraman käyttöliittymän lopullinen nimi on Nexus. Tähän asti Sony Ericsson on käyttänyt uudesta käyttöliittymästään UX-nimitystä, joka on juontanut juurensa englannin kielen "User eXperience" -sanasta.

Nexus-kokonaisuus muodostuu uudesta graafisesta käyttöliittymästä, mukana tulevista erikoissovelluksista kuten Timescape ja Mediascape sekä vaihtelevasta palvelujen integroinnista.
Android-käyttöjärjestelmällinen XPERIA X10 tulee siis olemaan ensimmäinen Nexuksella varustettu laite. Myöhemmin käyttöliittymän odotetaan kuitenkin laajentuvan Androidin ohella myös muille käyttöjärjestelmille, joiden joukossa on luultavasti ainakin Symbian. Microsoftin Windows Mobilen kohtalosta ei ole tietoa, sillä Sony Ericsson saattaa olla luopumassa sen käytöstä kokonaan.

Nexuksen merkittävimmistä sovelluksista Timescape kokoaa yhteen henkilöiden kanssa käytyä viestintää, kattaen myös verkon yhteisöpalvelut kuten Facebookin sekä Twitterin, ja Mediascape esittää puolestaan yhdessä sisältöä sekä itse laitteen muistista että verkon eri palveluista.

Sony Ericssonin Nexus-käyttöliittymä, Timescape sekä Mediascape ovat olleet esillä artikkeleissamme jo useasti aiemminkin, muun muassa julkistuksen yhteydessä virallisten esittelyvideoiden myötä ja hiljattain 10-minuuttisessa XPERIA X10:n läpikäyntivideossa.

Sony Ericsson on myös julkaissut Sony Ericsson WebSDK -nimeä kantavan, verkkoperustaisia tekniikoita hyödyntävän sovelluskehitysympäristön, jolla kehittäjät voivat kehittää sovelluksia Sony Ericssonin Android- ja Symbian-puhelimille.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja