Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen Android- ja Chrome-käyttöjärjestelmät saattavat yhdistyä

1
Markus Lehtiniitty

Googlen Android- ja Chrome-käyttöjärjestelmät saattavat yhdistyä
Google esitteli viime viikolla ensimmäistä kertaa tulevaa, lähinnä minikannettaviin ainakin toistaiseksi suunnattua Chrome OS -käyttöjärjestelmäänsä. Lisäksi Googlella on jo markkinoilla ennen kaikkea puhelimiin, mutta myös pienikokoisiin mobiililaitteisiin Android-käyttöjärjestelmä. Ennen Chrome OS:n julkistusta Androidin odotettiin laajentuvan myös minikannettaviin.

Androidin ja Chrome OS:n yhteiselo tulevaisuudessa on nostanut esiin laajasti kysymyksiä, ja nyt alustojen tulevaisuudesta onkin saatu ainakin jonkinmoista viitettä. Googlen toisen perustajan, Sergei Brinin, mukaan Googlen kaksi nyt erillistä käyttöjärjestelmää tullevat jollakin aikavälillä yhdistymään. Asiasta kertoi ensimmäisenä CNET-sivusto. Brinin mukaan molempien käyttöjärjestelmien perustekniikat, Linux ja WebKit, luovat pohjan yhdistymiselle.
Tähän asti monet Google-johtajat, mukaan lukien pääjohtaja Eric Schmidt ja Androidin kehityksestä vastaava johtaja Andy Rubin ovat vähätelleet kahdesta erillisestä käyttöjärjestelmästä syntyviä haittoja sekä todenneet molemman alustan kehityksen vaativan aikaa ja vastaavan eri haasteisiin.

Ainakin Sergei Brinin visio kuitenkin on Androidin ja Chrome OS:in yhdistyminen tulevaisuudessa. Googlelta on Brinin kommenttien jälkeen saatu myös virallinen lausunto asian tiimoilta, jossa se kertoo "meidän olevan lähestymässä konvergenssitrendiä, jossa tietokoneista tulee yhä enemmän mobiililaitteita ja puhelimista yhä enemmän pieniä tietokoneita. Kahdella avoimen koodin käyttöjärjestelmällä Google tarjoaa käyttäjille ja laitevalmistajille enemmän valinnanvaraa ja osallistuu merkittävän koodimäärän tuottamiseen avoimen koodin maailmaan".

Aivan lähitulevaisuuden asia Androidin ja Chrome OS:in yhdistyminen ei kuitenkaan ole. Ensimmäisten Chrome OS:illa varustettujen laitteidenkin toimitusten odotetaan alkavan vasta vuoden 2010 loppupuolella. Yhdistymisen mahdollinen ajankohta lieneekin vähintään useampien vuosien päässä.

Kommentit (1)

yi (vahvistamaton)

1

Taitaa Microsoft ja Nokia saada todenteolla kilpailijaa jos noi googlen visiot onnaa .. :(
toivotaan et siellä on duunissa ikuisia häviäjiä ”google” jos ei niin mikäs olis suomen talous ankkuri nokian tilalle??? sit saadaan täälä suomessa valmistaa liukuhihnois -> HTC,Samsung,Huawei,Iphone,Blakberry ja yms....

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja