Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Lenovo ostaa takaisin Lenovo Mobilen

2
Markus Lehtiniitty

Lenovo ostaa takaisin Lenovo Mobilen
Kiinalainen tietokonevalmistaja Lenovo on tiedottanut ostavansa takaisin itselleen Lenovo Mobile -mobiiliyksikkönsä. Lenovo myi mobiililiiketoiminta sijoittajaryhmälle vasta viime vuonna, joten uusi liike edustaa nopeaa käännettä asioissa. Kauppa vaatii vielä osakkeenomistajien hyväksynnän.

Lenovo maksaa Lenovo Mobile Communication Technology -nimellä kulkevasta yhtiöstä yhteensä 200 miljoonaa dollaria käteisellä ja omilla osakkeillaan. Lenovo myi saman liiketoiminnan sijoittajille viime vuonna noin 100 miljoonalla. Lenovon myydessä liiketoiminnan se oli tappiolla, mutta on kääntynyt tämän jälkeen voitolliseksi. Lenovon mukaan markkinaolosuhteet ovat muuttuneet viimeisen 18 kuukauden aikana
Levonkin kauppa voidaan nähdä yhtenä osana tietokonevalmistajien trendinomaisessa laajentumisessa myös puhelinvalmistajiksi. Lenovo tulee keskittymään jatkossakin puhelinliiketoiminnassaan pääasiassa Kiinan kotimarkkinoilleen. Siellä Lenovo kehittää muun muassa China Mobilelle OPhone-alustalla, eli muokatulla Android-käyttöjärjestelmällä varustettuja puhelimia.

"Lenovon globaalin PC-liiketoiminnan kehityksen jatkuessa vakaana, näemme mobiilin internetin keskeisenä kasvumahdollisuutena globaalisti jatkossa. Lenovo on valmistautunut tällä alueella. Olemme kehittäneet ensiluokan tuotteita erinomaisella laitteiston ja käyttöjärjestelmien integraatiolla. Tulemme lanseeraamaan nämä innovatiiviset uudet tuotteet Kiinassa pian. Lenovon brändin, vahvojen jakelukanavien sekä erinomaisen toiminta-alustan ansiosta olemme luottavaisia kykyymme toteuttaa mobiilin internetin strategiaamme ja tehdä siitä seuraava kasvumoottorimme Kiinan liiketoimintamme jälkeen", sanoi Lenovo Groupin pääjohtaja Yang Yuanqing.

Lenovon tiedotteen mukaan Lenovon mobiiliyksikkö on suurin kiinalainen puhelinvalmistaja ja markkinakolmonen Kiinan puhelinmarkkinoilla. Jatkossa Kiinan markkinoilla odotetaan merkittävää kasvua kehittyneemmistä, 3G-verkkoja tukevista, laitteista.

Kommentit (2)

yi (vahvistamaton)

1

oisko mahdollista, että nokialle käy samoin kun lenovolle eli siirtyy kiinan omistukseen??

Vastaa
doß (vahvistamaton)

2

Eiköhän se ole aika välttämätöntä, kymmenessä vuodessa kaikki länsimaiset suuryritykset ovat kiinalaisomistuksessa. ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja