Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Mobile 6.5 päivittymässä kapasitiivisille näytöille?

1
Markus Lehtiniitty

Windows Mobile 6.5 päivittymässä kapasitiivisille näytöille?
Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmän ympärille on pyörinyt viime aikoina paljon erilaisia huhuja ja spekulaatioita. Mekin olemme aiemmin kertoneet käyttöliittymään tulossa olevista uudistuksista sekä aiemmin tällä viikolla myös uudistumassa olevasta virtuaalinäppäimistöstä.

Windows Mobile 6.5:n mukanaan tuomiin merkittävimpiin uudistuksiin kuuluivat uudistettu käyttöliittymä ylimmillä tasoilla - uudistetut aloitusnäyttö ja sovellusvalikko - mutta syvemmällä käyttöliittymässä monet asiat oli jätetty entiselleen, eikä niitä ollut muokattu kovinkaan sormikosketusystävällisiksi. Spekuloidun, mahdollisesti tulossa olevan päivityksen pitäisi tuoda helpotusta juuri tällä osa-alueella.
Aiemmin tulevasta versiosta on käytetty ainakin versionumeroita 6.5.1 ja 6.5.3, mutta nämä ovat ilmeisesti olleet vain ulkopuolisten kehittämiä omia nimityksiä. Mahdollisesti tulossa olevan uuden version oikeasta ja lopullisesta versionumerosta ei vielä toistaiseksi ole tietoa.

Uudesta versiosta on nyt saatu uutta taustatietoa, jonka mukaan sen tarkoituksena olisi käytännössä tehdä käyttöliittymästä paremmin kapasitiviisille kosketusnäytöille sopiva. Vielä toistaiseksi Windows Mobilen käyttöliittymä sopii huonosti kapasitiivisille näytöille, jotka ovat resistiivisiä näyttöjä epätarkempia kosketuksen rekisteröitymisen osalta. Tämän vuoksi käyttöliittymäkomponenttien tulisi olla suurikokoisempia, ja juuri tämän tulevan huhutun päivityksen kerrotaan tekevän.

Uusien tietojen takana on mopocket-sivusto, joka perustaa tietonsa keskusteluun Microsoftin nimettömän edustajan kanssa. Sen mukaan uuden päivityksen päätarkoitus olisi mahdollistaa kapasitiivisten näyttöjen käyttö Windows-puhelimissa jo ennen Windows Mobile 7:n saapumista vuoden 2010 toisella puoliskolla. Sivusto spekuloi myös mahdollisuudella, että jatkossa tarjolla voisi olla kaksi erilaista Windows Mobile 6.5 -käyttöliittymää erilaisilla näytöillä varustetuille laitteille.

Toistaiseksi ainoa julkistettu, kapasitiivisella näytöllä varustettu Windows-puhelin on HTC:n HD2. HTC on kuitenkin joutunut tekemään paljon omaa ohjelmistokehitystyötään, muun muassa Sense-käyttöliittymän muodossa, saadakseen käyttökokemuksen toimivaksi.

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja