Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung julkisti Diva-tyylipuhelimensa, S7070:n ja S5150 folderin

Markus Lehtiniitty

Samsung julkisti Diva-tyylipuhelimensa, S7070:n ja S5150 folderin
Samsung on virallisesti julkistanut ensimmäiset Diva-sarjan tyylipuhelimensa: Divan (S7070) sekä Diva folderin (S5150). Olemme kertoneet puhelimista jo aiemminkin, sillä Samsung on jo esitellyt puhelimia julkisuudessa ennen tänään tapahtunutta virallista julkistusta.

Samsungin uusi tyylipuhelinten kokoelma tunnetaan nimellä Diva Collection 2010. Samsung aikoo tehdä Diva Collectionista jatkossa vuosittain uudistuvan tyylipuhelinten kokoelman. Diva Collection -puhelimet ovat selkeästi suunnattu pääasiassa naisille.
Samsung Diva, joka tunnetaan myös S7070-mallikoodilla, on rakenteeltaan perinteinen kosketusnäyttöpuhelin, jonka tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 2,8 tuuman resistiivinen kosketusnäyttö 240x320 pikselin QVGA-tarkkuudella, 3,2 megapikselin kamera, microSD-muistikorttipaikka, Bluetooth-yhteys sekä FM-radio RDS-tuella. Kyseessä on GPRS- ja EDGE-datayhteyksiä tukeva kolmitaajuuspuhelin.

Divassa käytetään Samsungin TouchWiz-alustaa. Puhelimen ohjelmistoon liittyy muutamia mielenkiintoisempia puolia. Mukana ovat esimerkiksi Pop-up SNS -niminen toiminto, joka tuo esiin kätevästi päivitykset niin Facebookista, MySpacesta kuin myös Twitteristä, sekä Wish List -sovellus, joka "helpottaa shoppailuelämän organisointia". Lisäksi Divan kamerasta löytyy automaattisesti kuvia kaunistava Beauty Effect -toiminto sekä Lomo Effect, jonka kerrotaan muuttavan tavalliset näppäilykuvat taiteellisemmiksi valokuviksi.

Samsung Diva folder, joka tunnetaan myös S5150-mallikoodilla, on puolestaan nimensä mukaisesti simpukkarakenteinen puhelin. Diva folderin ominaisuudet vastaavat hyvin pitkälti kosketusnäytöllistä Diva-mallia, mutta Diva folderin näyttö on kooltaan vain 2,2 tuumaa eikä havaitse kosketusta. Lisäksi Diva folderista löytyy myös ulkoinen, piilotettu LED-näyttö.

Sekä Divan että Diva folderin muotoilussa suurta roolia näyttelevät koholla olevista neliöistä muodostuva pinta - Divassa takakansi edustaa tätä valkoisena ja Diva folderissa puolestaan pääliosa hopeisena.

Samsung on toistaiseksi tiedottanut uusien Diva-puhelintensa saapuvan markkinoille vuoden 2010 tammmikuussa Alankomaissa, Venäjällä, Ukrainassa sekä muissa Euroopan maissa, minkä jälkeen saatavuus laajenee Kiinaan ja muihin Aasian osiin. Erityistä tietoa Suomen markkinoilletulon osalta ei siis ole annettu, joten uutuuksien markkinoilletulo täällä ei ole vielä aivan varmaa.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja