Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC:n Rome/Touch.B-puhelin: ei Androidia, vaan BREW

Markus Lehtiniitty

HTC:n Rome/Touch.B-puhelin: ei Androidia, vaan BREW
HTC:n tulevasta Touch.B- ja Rome-nimillä toistaiseksi tunnetusta puhelimesta ei tulekaan löytymään Googlen Android -käyttöjärjestelmää, vaan se tulee olemaan HTC:lle uutta aluevaltausta edustava BREW-puhelin.

Kerroimme Rome-kehitysnimellisestä Touch.B:stä jo eilen. Sivustosta kuvat esiin tuoneen MobiFrance-sivuston mukaan puhelimesta olisi löytynyt Android-käyttöjärjestelmä, mutta tänään samainen sivusto on tullut ulos uusilla tiedoilla ja kuvilla, jotka vahvistavat, että todellisuudessa puhelimen käyttöjärjestelmä onkin BREW.
BREW on Qualcommin mobiilialusta, joka ei toistaiseksi ole onnistunut nousemaan kovin kummoiseen suosioon. Aiemmin se rajoittui GSM-tuen puutteen vuoksi vain CDMA-verkkoon, ja täten lähinnä Yhdysvaltain markkinoille. Nykyisin BREW kuitenkin tukee myös GSM-verkkoja, ja HTC:n Touch.B onkin GSM-puhelin. BREW ei ole niin sanottu älypuhelinkäyttöjärjestelmä, vaan ennemminkin peruspuhelinten alusta.

MobiFrance-sivuston lähteen mukaan HTC:n Touch.B:stä löytyvä käyttöliittymä muistuttaa hieman yhtiön Android- ja Windows Mobile -älypuhelimista löytyvää Sense-käyttöliittymää. Käyttöliittymän kehitys on kuitenkin toistaiseksi melko varhaisessa vaiheessa, joten mitään lopullista tämän osalta ei voi vielä sanoa.

Myös ominaisuuksista on saatu hieman tietoa. Puhelimen kameran pitäisi olla tarkkuudeltaan kaksi megapikseliä ja sen ei pitäisi tukea videokuvausta. Lisäksi myöskään esimerkiksi langatonta WLAN-lähiverkkoyhteyttä ei Touch.B:stä löydy - sen sijaan 3G-verkkojen ja Bluetooth-tuen pitäisi sentään sisältyä tarjontaan.

Mielenkiintoisin kysymys HTC Touch.B:n ympärillä on kuitenkin markkina-alueet, joille se on saapumassa. Saapuuko se myös Eurooppaan? Vaiko vain esimerkiksi Yhdysvaltoihin? Toistaiseksi tästä ei ole vielä minkäänlaista varmempaa tietoa, joten täysin varmaa markkinoilletulo esimerkiksi Euroopassa ei vielä ole.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja