Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia N87 12MP -video epäaito - jotain vastaavaa kuitenkin tulossa?

Markus Lehtiniitty

Nokia N87 12MP -video epäaito - jotain vastaavaa kuitenkin tulossa?
Nokian tällä viikolla huhutusta N87 12MP -kamerapuhelimesta kertova video on ilmeisestikin epäaito - eli käytännössä vain videon tekijän omaa mielikuvitusta. Kerroimme tästä mahdollisuudesta jo alkuperäisessä artikkelissamme maanantaina.

Erittäin arvostettu, ja erittäin hyvät sisäpiirilähteet omaava, venäläisen Mobile-review-sivuston päätoimittaja Eldar Murtazin on tuominnut N87-videon feikiksi ja kertonut, että hän ei usko muotoilultaan videolla nähdyn kaltaisen puhelimen saapumiseen. Samalla Murtazin kuitenkin antaa ymmärtää myös, että jotain vastaavaa Nokialta saattaisi olla tulossa - hän ei paljasta laitteen kehitysnimeä, mutta toteaa sen olevan täysin erilainen kuin videolla. Mitä luultavimmin Murtazin puhuu N86 8MP:n seuraajsta, josta melko todennäköisesti tulee löytymään 12 megapikselin kamera.
Eilen AfterDawnin uutisehdotustoiminnon kautta sateli myös useampaan otteeseen linkkejä SirajSoft.comin artikkeliin Nokian Vasco-kehitysnimellisestä, 12 megapikselin kameralla varustetusta puhelimesta. Artikkeli sisälsi puhelimesta myös paljon muita teknisiä tietoja, ja väitti niiden perustuvan erittäin luotettavaan lähteeseen. Nyt artikkelin aiempi sisältö on kuitenkin korvattu ilmoituksella, että kaikki oli vain kirjoittajan täydellistä mielikuvituksen tuotetta.

Mielenkiintoinen sivuhuomio N87 12MP:hen liittyen on, että video on nyt poistettu YouTube-palvelusta. Videota ei kuitenkaan ole poistanut sen lataaja, vaan se on poistettu Nokian tekemän tekijänoikeusrikkomusilmoituksen perusteella. Mutta jos video on kerran epäaito, niin melko heppoisin perustein Nokia on videon YouTubesta poistattanut. Tosin näkyihän videolla Nokian logo, mutta siihenpä se sitten jäi.

Toistaiseksi Nokian 12 megapikselin kamerapuhelimen kanssa on palattu aika lailla lähtöruutuun. Melko varmasti voidaan sanoa, että 12 megapikselinkin kamerapuhelin Nokialta on tulossa, ja ensi vuoden aikana sen pitäisi tapahtua. Mutta mitä luultavimmin sillä ei tule olemaan mitään tekemistä toistaiseksi nähtyjen N87 12MP -tietojen kanssa, vaikka puhelimen mallinimeksi N87 12MP on jopa hyvin realistinen vaihtoehto.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja