Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: esittelyssä visuaalisen haun tarjoava Google Goggles

3
Markus Lehtiniitty

Videolla: esittelyssä visuaalisen haun tarjoava Google Goggles
Google on julkaissut Google Goggles -sovelluksen tuoreimmilla Android-käyttöjärjestelmäversioilla (1.6 ja 2.0) varustetuille puhelimille. Kerroimme asiasta jo eilen, ja tänään nostamme esiin sovelluksen toimintaa käytännössä esittelevän videon.

Perusidealtaan Google Goggles vastaa Nokian beetatestivaiheessa kehityksessä olevaa Point & Find -sovellusta: kameralla poimitaan "hakukuva", jonka jälkeen sovellus tarjoaa tietoa tähän kuvaan perustuen.
Toistaiseksi tämänlainen kuvahakutekniikka on vielä hyvin varhaisella asteella, joten kehitettävää riittää vielä pitkäksi aikaa. Vielä nykyään suuria ongelmia on ehkäpä kahdessa tärkeimmässäkin kuvahaun ominaisuudessa: tarkuudessa ja nopeudessa.

Alta löytyvä video on MobileBurn-sivuston tuotantoa ja pituudeltaan vajaat kuusi minuuttia.Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!

Kommentit (3)

keke (vahvistamaton)

1

Olisin tähän voinut kirjottaa lähes täsmälleen samat sanat kun edelliseenkin uutiseen! Mikä siinä on, että Googlelta löytyy melkein kaikki oikeasti innovatiiviset ajatukset?

Vastaa
iKnow (vahvistamaton)

2

Kekeltä ei oikein toi lukemisen sisäistäminen taida onnistua.
http://store.ovi.com/content/8758

Tämä ei mielestäni ole mitenkään erityisen innovatiivinen. Ajatuksella on varmaan monikin leikkinyt jo vuosia sitten. Tekniset haasteet ovat vain olleet silloin ylitsepääsemättömiä ja nytkin ollaan vasta alkutaipaleella. Toimivuus on rajoitettua ja epämääräistä. Joskus saattaa toimia ja useimmiten ei.

Vastaa
keke (vahvistamaton)

3

Sen verran osaan lukea, että kyseessä oli videoartikkeli. Ei minua silloin kiinnosta mitä tekstissä lukee, jos video kertoo kaiken oleellisen. Tässä ei tosin ihan niin ollut. Oikeastaan olen aina mieltänyt tuon Nokian palvelun vahvasti 2d-viivakoodeihin perustuvaksi.

iKnowilla ei tada riittää tuo kärsivällisyys videon loppuun katsomiseen? Siinä oli loistavasti hyödynnetty kompassia lähistöllä olevien kohteiden osoittamiseen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja