Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Skype saapui vihdoin Symbianille

Markus Lehtiniitty

Skype saapui vihdoin Symbianille
Internetpuheluratkaisuja kehittävä Skype on vihdoin julkaissut palvelunsa myös Symbian S60 -alustalle natiivina sovelluksena. Toistaiseksi virallinen Skype-sovellus on saatavilla vasta beetatestiversiona Symbian S60 3rd Edition -alustan laitteille - muun muassa Nokian uusimmille Symbian-kosketuspuhelimille Skypen sovellusta ei siis vielä toistaiseksi ole saatavilla.

Skypen Symbian-version ominaisuuksiin kuuluvat ilmaiset Skype-sovellusten väliset puhelut, mahdollisuus soittaa puhelimiin maksua vastaan, pikaviestit, ryhmäkeskustelut sekä tiedostojen lähettäminen ja vastaanottaminen. Skype toimii niin puhelin- kuin myös WLAN-verkon yli. Skypen kautta puhelimiin soittamalla ei saa säästöjä kotimaan puheluissa, mutta ulkomaille suuntautuvissa puheluissa Skype tarjoaa yleensä huomattavasti tavallista edullisemman vaihtoehdon.
Toistaiseksi tuettuja puhelinmalleja on alle 20 kappaletta ja ne perustuvat joko S60 3rd Edition Feature Pack 1:lle (lataus täältä) tai Feature Pack 2:lle (lataus täältä). Tarkempi lista nyt tuetuista malleista löytyy Skypen sivuilta. Lisäksi Skype korostaa, että kyseessä on toistaiseksi vielä keskeneräinen testiversio eikä se näin ollen välttämättä vielä toimi moitteetta.

Muun muassa All About Symbian on pikaisesti testannut Skypen uutta Symbian-versiota. Skype toivoo Symbian-sovelluksestaan myös kehittävää palautetta, jota voi antaa keskustelupalstan kautta.

Aiemmin Skypen toimintoja on ollut saatavilla Symbian S60 -alustan puhelimilla muun muassa fring-sovelluksen kautta.

Nokia tekee läheistä yhteistyötä Skypen kanssa. Nokian Symbian-puhelinten N97-lippulaivamallille on aiemmin luvattu Skype-sovellus vuoden 2009 aikana - kyseinen sovellus tulee olemaan nyt julkistettua Skype-sovellusta paremmin integroitu puhelimen peruskäyttöliittymään. Lisäksi Nokian uudessa Maemo-käyttöjärjestelmän N900-laitteessa Skype on jo esiasennettuna tiiviisti integroitu laitteen puhelinominaisuuksiin.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja