Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC Legendistä vuoti parempi kuva - parannettu Hero

Markus Lehtiniitty

HTC Legendistä vuoti parempi kuva - parannettu Hero
HTC:n Legend-nimellä ainakin toistaiseksi tunnetusta, tulevasta Googlen Android -käyttöjärjestelmällä varustetusta puhelimesta on vuotanut julkisuuteen uusi, huomattavasti aiempaa tarkempi kuva. Kuvan julkisuuteen toi ai.rs blog.

Selkeimmin Legendiä voisi kuvailla hieman parannetuksi versioksi HTC:n tämän hetken Android-huippumallista Herosta. Perusmuotoilultaan ja mitoiltaan Legend muistuttaa voimallisesti Heroa, vaikkakin esimerkiksi alareunan leuka vaikuttaisi olevan Legendissä hieman Heroa pienemmässä kulmassa puhelimen muuhun profiiliin verrattuna.
Legendin mittojen kerrotaan olevan 112 x 56,3 x 11,5 millimetriä, kun Heron mitat ovat 112 x 56,2 x 14,35 millimetriä. ai.rs blogin mukaan Legendin runkoa tulee kiertämään metallinen reunus, ja lisäksi oheisessa kuvassa näkyvä alareunaa takapuolelta kiertävä vihreä osa tulee saamaan itselleen uuden hillitymmän värityksen.

Ominaisuuksien osalta Legendin tärkeimmät parannukset Heroon nähden ovat AMOLED-tekniikalla toteutettu, 16,7 miljoonaa väriä toistava näyttö, kameran kaveriksi ilmestynyt LED-kuvausvalo sekä tehokkaampi suoritin, 600 megahertsin Qualcomm MSM 7227, kun Herosta löytyi vielä tehottomampi 528-megahertsinen suoritin. Parempaan AMOLED-tekniikkaan siirtymistä ja suurempaa värimäärää lukuun ottamatta Legendin näyttö tulee vastaamaan Heroa 3,2 tuuman koollaan, 320x480 pikselin HVGA-tarkkuudellaan sekä kapasitiviisella kosketustekniikallaan. Legendissä käytössä oleva Android-versio tulee olemaan joko Android 2.0 tai luultavammin jo Android 2.1, ja mukana tulee olemaan päivitetyt kakkosversiot HTC People - ja HTC Footprints -sovelluksista.

Muita Legendin tärkeimpiä ominaisuuksia ovat tuki neljälle GSM-taajuudella (850/900/1800/1900 MHz) ja kahdelle 3G-taajuudelle (WCDMA 900/2100 MHz) sekä GPRS-, EDGE- ja HSPA-datayhteyksille, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera, GPS-paikannus, digitaalinen kompassi, kiihtyvyysanturi, optinen ohjain, WLAN- ja Bluetooth 2.1 EDR -yhteydet, 512 megatavun flash-muisti, 256 megatavun RAM-muisti, microSD-muistikorttipaikka, FM-radio, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, microUSB-liitäntä sekä 1300 milliampeeritunnin akku.

Legendin julkistuksen odotetaan tapahtuvan viimeistään Mobile World Congress -tapahtumassa ensi helmikuussa, ja markkinoille sen pitäisi saapua maaliskuussa 2010. Legend ei tule olemaan Herosta poiketen HTC:n Android-puhelinten lippulaivamalli, vaan tämä paikka lienee varattu HTC Bravo -mallille.

Aiemmin Legend vuoti julkisuuteen osana HTC:n suurta ensi vuoden alkupuoliskon malliston tietovuotoa, jossa paljastui myös neljä muuta Android-puhelinta sekä kolme Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmällistä puhelinta.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja