Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony Ericsson julkisti GreenHeart-uutuuspuhelimensa: Elm ja Hazel

Markus Lehtiniitty

Sony Ericsson julkisti GreenHeart-uutuuspuhelimensa: Elm ja Hazel
Sony Ericsson julkisti tänään kaksi uutta ympäristöystävällisen GreenHeart-sarjan puhelinta. Uudet puhelimet saivat nimikseen Sony Ericsson Elm ja Sony Ericsson Hazel.

Elm on rakenteeltaan perinteistä patukkamallia, kun taas Hazel on liukukansipuhelin. Molemmat ovat myös roiskevedenkestäviä. Ominaisuuksiltaan uutuuskaksikko on hyvin pitkälti yhteneväinen, ja näin ollen molempien tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera LED-kuvausvalolla sekä kasvo- ja hymytunnistuksella, WLAN- ja stereo-Bluetooth-yhteydet, 280 megatavua sisäistä tallennusmuistia, microSD-muistikorttipaikka, GPS-paikannus, Wisepilotin käännös käännökseltä -navigointi, NetFront-internetselain, mediasoitin, FM-radio RDS-tuella sekä kotinäytön Facebook-, MySpace- ja Twitter-pienoissovellukset.
Näyttöjen osalta uutuuskaksikon välillä on eroa, sillä Hazelin näyttö on kooltaan 2,6 tuumaa ja Elmin vain 2,2 tuumaa. Molempien näytön tarkkuus on kuitenkin 240x320 pikseliä, mutta Hazelin toistaa 16,7 miljoonaa väriä ja Elmin vain 262 144 väriä. Puhelimet perustuvat Sony Ericssonin omaan, suljettuun käyttöjärjestelmään ja tukevat neljää GSM-verkon taajuutta ja kahta WCDMA-verkon 3G-taajuutta (900/2100 MHz) sekä GPRS-, EDGE- ja HSPA-datayhteyksiä.

Uutuuskaksikkoa säestää myös jonkinlainen varmuuskopiointipalvelu sonyericsson.com-sivustolla, mutta tästä ei vielä toistaiseksi ole lisätietoa.

Ympäristöystävällisyyteen on uusissakin GreenHeart-puhelimissa tähdätty monin eri keinoin: kierrätysmuovin käyttö, sähköinen käyttöopas puhelimessa, ei vaarallisia kemikaaleja, vähän virtaa kuluttava latauslaite, Walk Mate -ekosovellus, Green calculator -laskuri sekä pakkausmateriaalien karsiminen.

Ympäristön ohella uutuuksissa on panostettu erityisesti myös laadukkaaseen puheluääneen muun muassa selkeällä puheäänellä, melunvaimennuksella sekä älykkäällä äänenvoimakkuuden säädöllä. Lisäksi uutuuskaksikossa on HD-äänivalmis, joka tarkoittaa, että puhelinten on suunniteltu tukevan AMR-WB-äänikoodekkia elinikänsä aikana.

"Kuluttajilla on mahdollisuus tehdä vihreitä valintoja joutumatta tinkimään ominaisuuksista tai toiminnoista", kertoo Sony Ericssonin Suomen ja Viron myynnistä vastaava Jon Grundström. "Elm- ja Hazel-puhelimissa on uuden Noise Shield -meluntorjunnan ja älykkään äänenvoimakkuussäädön ansiosta jopa tavanomaista selkeämpi äänenlaatu. Kummassakin puhelimessa on lisäksi Widget Manager -sovellus, jonka ansiosta sosiaalisten verkkoyhteisöjen käyttö on näppärää. Niihin pääsee suoraan ja verkostosta toiseen siirtyminen sujuu nopeasti", Grundström lisää.

Painoa Elmillä on 90 grammaa ja sen mitat ovat 110 x 45 x 14 millimetriä. Hazelin vastaavat lukemat ovat 120 grammaa ja 102,5 x 49,5 x 16 millimetriä.

Elm on tulossa saataville vuoden 2010 ensimmäisellä ja Hazel toisella neljänneksellä. Elmin värivaihtoehdot ovat nimiltään Metal Black ja Pearly Rose, kun taas Hazelin värit tunnetaan Superior Blackina ja Passionate Rougena.

Uusien puhelinten ohella Sony Ericsson julkisti tänään myös Noise Shield -meluntorjuntatekniikalla varustetut VH700 Bluetooth -handsfreekuulokkeet. Sony Ericssonin pyrkimys on tehdä kaikista lisävarusteista GreenHeart-tuotteita vuoteen 2011 mennessä. Samalla tavoitteena on kerätä takaisin kierrätysmielessä miljoona puhelinta vuoteen 2011 mennessä.

"Elm, Hazel ja VH700 ovat oiva osoitus omistautumisestamme ympäristöasioille ja ovat osa Sony Ericssonin GreenHeart-strategiaa, joka aloitettiin kesäkuussa 2009", kommentoi Sony Ericssonin ympäristöasioista vastaava johtaja Mats Pellbäck Scharp.


Sony Ericsson Hazel

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja