Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

20 000:n raja rikki Android-sovelluksissa

Markus Lehtiniitty

20 000:n raja rikki Android-sovelluksissa
Googlen Android-käyttöjärjestelmän sovelluskaupan Android Marketin sovellusmäärä on ylittänyt 20 000 sovelluksen rajapyykin. Google itse ei ole ainakaan toistaiseksi asiasta kertonut, mutta asia käy ilmi Android Marketin sisältöä seuraavan AndroLibin tilastoista.

AndroLibin mukaan Android Marketissa on nyt tarjolla 20 025 sovellusta, joista 37,8 prosenttia on maksullisia ja loput 62,2 prosenttia ilmaisia.
Android Market on sovellusten määrällä mitattuna toiseksi suurin mobiilisovelluskauppa - selkeä ykkönen tällä saralla on alan pioneeri Applen iPhone- ja iPod touch -laitteiden App Store yli 100 000 sovelluksellaan. Android Marketin osalta ei ole julkaistu tietoja latausmääristä tai kaupan suosiosta muilla mittarein, joten kaupan varsinainen menestys on hieman hämärän peitossa.

Kilpailun on nähty puhelinmarkkinoilla siirtyvän yhä enemmän laitteista ohjelmistoihin ja palveluihin. Applen ja Googlen ohella mobiilien sovelluskauppojen markkinoilla kilpailevat myös muun muassa Nokian Ovi Store, Microsoftin Windows Marketplace for Mobile, Samsung Application Store, LG Application Store, Palmin App Catalog sekä RIM BlackBerryn App World.

Googlen Android-käyttöjärjestelmä on saavuttanut laajaa suosiota useiden eri puhelinvalmistajien osalta, mukaan lukien maailman viiden suurimman puhelinvalmistajan joukkoon kuuluvat Samsung, LG, Sony Ericsson ja Motorola. Google on ilmeisesti tuomassa myös oman Android-puhelimensa markkinoille ensi vuoden alussa.

Android Marketin sovellusten kokonaismäärä ja jakautuminen AndroLibin mukaan:Android Marketin sovellusmäärän kehittyminen AndroLibin mukaan:Android Marketin uusien sovellusten määrä kuukausittain AndroLibin mukaan:

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja