Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia ja Samsung sijoittivat Swype-tekstinsyöttöteknikkaan

Markus Lehtiniitty

Nokia ja Samsung sijoittivat Swype-tekstinsyöttöteknikkaan
Sekä Nokia että Samsung ovat sijoittaneet uudenlaista tekstinsyöttötekniikkaa kosketusnäyttölaitteisiin kehittävään Swypeen. Asiasta kertoneen mocoNews.netin mukaan Swype keräsi nyt suljetulla toisella rahoituskierroksellaan yhteensä 5,6 miljoonan dollarin uudet sijoitukset.

Nokia ja Samsung sijoittivat Swypeen Nokia Growth Partnersin ja Samsung Venturesin kautta. Lisäksi rahoituskierrokseen osallistui jo aiemmin Swypeen sijoittanut Benaroya Capital -sijoitusyhtiö.
Olemme kertoneet Swype-tekniikasta jo aiemmin marraskuun loppupuolella. Kun kosketuspuhelinten näytöille ilmestyvien virtuaalinäppäimistöjen käyttö perustuu vielä toistaiseksi eri näppäinten naputteluun, niin Swypessä täytyy vain vetää sormea haluamiensa kirjaimien kautta. Tavoitteena on nopeuttaa ja helpottaa tekstinsyöttöä kosketuspuhelimissa. Myös oheinen kuva selventänee Swypen takana olevaa perusideaa.

Aiemmin Swype oli kerännyt rahoitusta 1,7 miljoonaa dollaria, ja se on kehittänyt omaa tekstinsyöttötekniikkaansa jo seitsemän vuoden ajan. Parhaiten Swypeä voinee verrata jo pitkään puhelimista löytyneeseen ennustavaan T9-tekstinsyöttöön, ja myös Swypelle voi ennustaa varsin laajaa käyttöönottoa - ovathan siihen nyt sijoittaneet maailman kaksi suurinta puhelinvalmistajaakin.

Toistaiseksi Swype on nähty markkinoilla vain yhdessä puhelimessa, yhdysvaltalaisessa Verizon Wirelessin versiossa Samsungin Omnia II:sta. Jatkossa saatavuus laajenee aluksi luultavasti useampiin Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmällä varustettuihin puhelimiin, minkä lisäksi aiemmin on ollut jo puhetta laajentumisesta Googlen Android-käyttöjärjestelmälle. Nokian sijoituksen myötä Swypen voidaan odottaa aikanaan rantautuvan myös Nokian käyttämille alustoille.

Puhelinten ohella Swype-tekniikka sopii myös muun muassa tablet-koneisiin, pelikonsoleihin, televisioihin sekä navigaattoreihin.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja