Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft toi Bing-hakunsa Applen iPhonelle

Markus Lehtiniitty

Microsoft toi Bing-hakunsa Applen iPhonelle
Microsoft on julkaissut Bing-hakukonesovelluksen Applen iPhonelle sekä samaan käyttöjärjestelmään perustuvalle iPod touchille. Sovellus tarjoaa monia samoja mahdollisuuksia kuin yhtiön Bing-hakukone verkossakin. Valitettavasti sovellus on kuitenkin saatavilla vain englanniksi, eivätkä kaikki sovelluksen toiminnot toimi täysin Suomessa.

Perushauissa Bing-sovellus kuitenkin toimii täälläkin, ja laajemmin ottaen kyseessä on mielenkiintoinen asia Microsoftin mobiilistrategian kannalta. Microsoft on aiemmin julkaissut iPhonelle vain kaksi melko pienimerkityksellistä ohjelmaa, Tag Readerin ja Seadragon Mobilen. Tässä mielessä Bing on Microsoftin toistaiseksi ehdottomasti merkittävin iPhonelle julkaisema sovellus.
Microsoft on mobiililiiketoiminnassa mukana myös omalla Windows Mobile -käyttöjärjestelmällään. Se on kuitenkin menettänyt viimeisten vuosien aikana rajusti markkina-asemaansa, ja Windows Mobilen hallitsema markkinaosuus älypuhelinmarkkinoilla onkin painunut jo alle 10 prosenttiin.

Oman mobiilikäyttöjärjestelmänsä ohella Microsoft siis tuo sovelluksiaan myös muille alustoille, mikä on tärkeää Microsoftin mobiilimenestyksen kannalta sen oman käyttöjärjestelmän hiivuttua. Yksi esimerkki tästä on myös Office-toimistosovellusten tuominen yhteistyössä Nokian kanssa Nokian Symbian-älypuhelimille.

Bing-sovellus on ilmainen ja luonnollisestikin ladattavissa Applen App Storesta (iTunes-linkki). Sovelluksen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa päivittäin vaihtuva taustakuva, äänihaku, oman sijainnin löytäminen sekä mahdollisuus tallentaa karttapaikkoja. Lisätietoa sovelluksesta löytyy Bing search blogista.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja