Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen iPhone ohitti Microsoftin Windows Mobilen käyttäjämäärissä Yhdysvalloissa

Markus Lehtiniitty

Applen iPhone ohitti Microsoftin Windows Mobilen käyttäjämäärissä Yhdysvalloissa
Applen iPhone on ensimmäistä kertaa noussut Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmää suuremmaksi käyttäjämäärillä mitattuna Yhdysvaltain markkinoilla. Tiedot perustuvat ComScore-tutkimusyhtiön tekemään tutkimukseen, ja asiasta on kertonut muun muun muassa Engadget-blogi.

Yleisimmin eri puhelinvalmistajien ja käyttöjärjestelmätoimittajien menestystä mitataan jonkin ajanjakson myyntiluvuista johdetuilla markkinaosuuksilla, mutta ComScoren tiedot perustuvat sen tekemään kyselytutkimukseen ihmisten käyttämistä puhelimista. ComScoren tuoreimmat käyttöluvut ovat lokakuulta, jolloin iPhone ensi kertaa ohitti Windows Mobilen.
Kuten jutun lopusta löytyvästä taulukosta voi huomata, iPhone on kasvannut omia käyttölukujaan tämän vuoden aikana merkittävästi, kun taas Windows Mobilen käyttäjämäärä on junnannut melko lailla paikallaan koko vuoden. Lisäksi Yhdysvalloissa RIM on BlackBerry-laitteillaan yhä älypuhelinten osalta aivan omissa lukemissaan.

ComScorenkin tiedot kertovat Microsoftin Windows Mobilen heikentyneestä asemasta puhelinmarkkinoilla. Vastaavan kehityksen arvioidaan jatkuvan jatkossakin RIM:in ja Applen paineen jatkuessa ja Googlen Android-käyttöjärjestelmän aseman luultavasti vahvistuessa merkittävästi ensi vuoden aikana.

Mielenkiintoista ComScoren tiedoissa on myös Symbianin tämän vuoden aikana kasvanut käyttäjien määrä. Tästä huolimatta Yhdysvalloissa Symbian ja Nokia ovat älypuhelinrintamalla hyvin pieniä tekijöitä toisin kuin muualla maailmassa. Maailmanlaajuisesti Symbian löytyy yhä noin joka toisen älypuhelinkäyttäjän taskusta.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja