Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uusia testiversioita mobiiliselaimista: Opera Mobile 10 ja Skyfire 1.5

Markus Lehtiniitty

Uusia testiversioita mobiiliselaimista: Opera Mobile 10 ja Skyfire 1.5
Opera on julkaissut Opera Mobile 10 -selaimestaan päivitetyn testiversion Symbian-kosketuspuhelimille sekä Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmälle. Skyfire 1.5 -selain puolestaan saapuu samoille Symbian-alustan kosketuspuhelimille nyt ensimmäistä kertaa, tosin kehityksen osalta ollaan vasta varhaisessa testivaiheessa.

Opera on päivittänyt jo aiemmin joulukuun alussa julkaisemaansa Opera Mobile 10 beta 2 -versiota. Operan mukaan nyt on otettu "kriittinen askel kohti valmista versiota". Päivityksen yhteydessä Windows Mobile -versioon on tuotu suurempia uudistuksia: tuki arabian ja heprean kielille verkkosivuilla, nopeammat lataukset sekä parannettu tuki automaattiselle näytönkäännölle.
Symbian-version osalta on nyt tehty vähemmän uudistuksia: mukaan on otettu tuki järjestelmän natiivinäppäimistön käytölle. Lisäksi ilmeisesti uusi päivitetty versio haukkaa myös vähemmän RAM-muistia itselleen.

Tuoreimman Opera Mobile -version lataaminen onnistuu Operan sivuilta.

Skyfire 1.5 on puolestaan tullut saataville kosketusnäytöllisille Symbian S60 5th Edition -alustan puhelimille varhaisena alpha-testiversiona. Aiemmin jo muilta alustoilta tuttu Skyfirehän eroaa monista muista mobiiliselaimista työpöytäselaimista tuttujen tekniikoiden, kuten JavaScriptin tai täyden Flash-tuen, mukanaololla.

Uudesta Skyfirestä on kertonut muun muassa Daily Mobile -sivusto, ja selain on ladattavissa esimerkiksi täältä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kyseessä on toistaiseksi vielä hyvin varhaisessa kehitysvaiheessa oleva sovellus, jossa riittää vielä ongelmia.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja