Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Opera: mobiilin webin kasvu jatkuu vahvana

5
Markus Lehtiniitty

Opera: mobiilin webin kasvu jatkuu vahvana
Norjalainen Opera Software -ohjelmistoyhtiö on jälleen hiljattain julkaissut uuden mobiilia verkkokäyttöä luotaavan raporttinsa, State of the Mobile Webin. Kuukausittain tehtävän Opera Mini -selaimen käyttöön perustuvan raportin viesti on jo pitkään pysynyt samana: mobiili web jatkaa ja jatkaa vauhdikasta kasvuaan.

Uusimman marraskuuta käsittelevän raportin mukaan Opera Minillä oli 41,7 miljoonaa käyttäjää, jossa oli kasvua 5,3 prosenttia edelliseen kuukauteen ja yli 154 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Lisäksi Operan mukaan Opera Minillä ladattujen sivujen määrä kasvoi marraskuussa 9,5 prosenttia ja tiedonsiirto 8,3 prosenttia edelliseen kuukauteen verrattuna. Selain kerää siis uusia käyttäjiä, minkä ohella myös vanhat käyttävät sitä yhä enemmän.
Kymmenen suosituinta Opera Minin käyttömaata olivat marraskuussa Venäjä, Indonesia, Intia, Kiina, Ukraina, Etelä-Afrikka, Yhdysvallat, Iso-Britannia, Vietnam ja Puola.

Marraskuun raportissa Opera on halunnut kiinnittää erityishuomion Afrikan kehitykseen. Vuodentakaiseen verrattuna kasvuluvut olivat marraskuussa erittäin vakuuttavia: sivunlataukset kasvoivat 374 prosenttia, uniikit käyttäjät 177 prosenttia ja tiedonsiirto 183 prosenttia. Facebook on noussut suosituimmaksi sivustoksi Afrikassa: se on ykkönen kuudessa TOP10-maassa. Puhelimista erityisen suosittuja Afrikassa ovat Nokian ja Sony Ericssonin mallit, mutta myös Samsung on vahvasti mukana.

Opera Minin ohella Opera tarjoaa myös kehittyneempää Opera Mobile -mobiiliselainta.

Kokonaisuudessaan Operan State of the Mobile Web -raporttiin voi tutustua täällä. Alta löytyvät kuvaajat sivunlatausten ja tiedonsiirtomäärien kehittymisestä.

Kommentit (5)

keke (vahvistamaton)

3

@2: Montako mainosta olet Operassa nähnyt? - Aivan, et yhtään.

Vastaa
user (vahvistamaton)

4

> 3@
> Montako mainosta olet Operassa nähnyt? - Aivan, et yhtään.

Jos sinä et ole nähnyt operassa mainoksia, ei tarkoita etteikö muut ole.
Opera tekee liikevaihdon myymällä lisenssiä ja mainoksista - vähän kiertäen, jälkimmäinen niin onnistunut ettei edes kaikki sitä hoksaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja