Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple iPhonen verkkomyynti selittämättömästi jumissa New Yorkissa

Markus Lehtiniitty

Apple iPhonen verkkomyynti selittämättömästi jumissa New Yorkissa
Applen iPhonea Yhdysvalloissa kauppaava AT&T-operaattori on yllättäen ja mystisesti keskeyttänyt iPhonen myynnin verkon kautta New Yorkissa asuville asiakkaille. Erittäin mielenkiintoisen asiasta tekevät keskeytyksen rajoittuminen vain New Yorkiin (sekä parille läheiselle alueelle) sekä syyn kertomatta jättäminen. Asiasta ovat kertoneet muun muassa TechCrunch- ja The Boy Genius Report -sivustot.

Tilannetta ovat sekoittaneet useiden verkkoasiakaspalvelijoiden eriävät kommentit asiasta. Osa on kertonut, ettei New York "ole valmis iPhoneen", kun taas yleisemmin asiakaspalvelijat ovat todenneet syyksi luottokorttipetoksen. Lisäksi on jaeltu yleistä lausuntoa "kampanjoiden ja jakelukanavien jatkuvista muutoksista". Asiakaspalvelijoiden viestit ovat siis kokonaisuudessaan olleet hyvin sekavia, eikä AT&T ole kommentoinut asiaa virallisesti laajemmin ja selkeämmin.
Ongelma koskee vain verkkomyyntiä, ja kaikilla New Yorkissa sijaitsevilla Applen ja AT&T:n myymälöillä iPhonea löytyy varastosta ja niitä myös ollaan keskeytyksettä myyty asiakkaille. New Yorkin ohella koskee myös pienempien asuinalueiden postinumeroita Westchester Countyssa ja pohjoisessa New Jerseyssa. Kyseisten alueiden postinumeron verkkokaupassa syötettyään AT&T:n verkkokauppa, ettei tuotetta ole saatavilla.

Todennäköisintä on, että ongelma liittyy edellä mainittuun luottokorttipetosvyyhteen, mutta AT&T:n sekavat kommentit asiasta lisäävät mielenkiintoa asiaan. AT&T on epäonnistunut verkkonsa toiminnan laadukkaassa ylläpidossa alueilla, joilla iPhone on Yhdysvalloissa erittäin suosittu. Näitä ovat muun muassa juuri nyt esillä oleva New York sekä San Francisco.

AT&T:llä on iPhonen myyntiin Yhdysvalloissa kolmen vuoden yksinoikeussopimus, joka tulee päättymään kesällä 2010. Aiemmin Applen on arvioitu ainakin harkitsevan ja kartoittavan operaattorikumppaninsa vaihtamista tai kumppanien määrän lisäämistä tuolloin, seuraavan sukupolven iPhonen yhteydessä. Vahvimmat veikkaukset ovat kohdistuneet Yhdysvaltain suurimman mobiilioperaattorin Verizon Wirelessin suuntaan.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja