Apple iPhone palasi myyntiin New Yorkissa

Markus Lehtiniitty

Apple iPhone palasi myyntiin New Yorkissa
Applen iPhone on palannut myyntiin New Yorkissa sekä muutamilla muilla läheisillä, pienemmillä alueilla. Kerroimme eilen, että iPhonea Yhdysvalloissa kauppaava AT&T-operaattori oli viikonlopun aikana mystisesti keskeyttänyt iPhonen myynnin verkkokaupassaan kyseisillä alueilla.

Vaikka AT&T on nyt jo tuonut iPhonen takaisin myyntiin, eikä myyntikatkoksen syystä ole vieläkään saatu virallista selitystä tai muutakaan lisävaloa.

Kerroimme eilen, että osa AT&T:n asiakaspalvelijoista oli kertonut, että New York ei "ole valmis iPhoneen", kun taas yleisemmin asiakaspalvelijat olivat todenneet syyksi luottokorttipetoksen. Lisäksi oli jaeltu yleistä lausuntoa "kampanjoiden ja jakelukanavien jatkuvista muutoksista". Asiakaspalvelijoiden viestit olivat siis kokonaisuudessaan hyvin sekavia, eikä AT&T kommentoinut asiaa virallisesti laajemmin ja selkeämmin. Myyntikatkosta suuremmaksi uutiseksi asian yhteydessä nousikin AT&T:n käytös.

AT&T:n yksinoikeussopimus iPhonen myynnistä Yhdysvalloissa on katkolla ensi kesänä, ja aiemmin Applen on arvioitu joko vaihtavan operaattorikumppaniaan tai ottavan AT&T:n rinnalle myös muita kumppaneita.



Yhdysvalloissa AT&T on ollut jatkuvan arvostelun kohteena, koska sen verkon ei ole nähty kestävän peruspuhelinkäyttäjiä aktiivisimpien iPhone-käyttäjien sille asettamaa rasitusta. Erityisen suurissa vaikeuksissa AT&T:n verkko on ollut iPhone-rikkailla alueilla, New Yorkissa sekä San Franciscossa.

Viime aikoina Yhdysvaltain operaattorimarkkinoilla tilannetta on kuumentanut myös AT&T:n ja Verizonin välillä roihunneet näyttävät mainoskiistat.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.