Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen oma Nexus One -puhelin julkistetaan viikon päästä

Markus Lehtiniitty

Googlen oma Nexus One -puhelin julkistetaan viikon päästä
Google tulee julkistamaan vain Googlen omaa brändiä kantavan Nexus One -puhelimen 5. tammikuuta, kuten jo aiemmat epäviralliset huhut ovat kertoneet. Google on vahvistanut järjestävänsä tasan viikon päästä tiistaina pääkonttorissaan Android-lehdistökokoontumisen.

Googlen puhelimesta on vuotanut julkisuuteen jo ennen julkistustakin kaikki mahdollinen: puhelinta on jaeltu Googlen työntekijöille, kattavat tekniset tiedot ovat jo julkisuudessa, myyntimallista on puhuttu hyvin paljon ja niin edelleen. Aiempia juttujamme Nexus Onesta voi tutkailla tästä "nexus one" -haulla.
Google ei ohesta löytyvässä kutsussaan mainitse lainkaan uuden puhelimen julkistusta, mutta epävirallisten tietojen myötä juurikaan mitään muuta tapahtumalta ei ennakkoon voi odottaa - näin ollen puhelimen julkistusta voidaan pitää jo täysin varmana asiana. Google kuvailee kutsussaan kaikkea tähän mennessä Androidin ympärillä tapahtunutta vain "aluksi siitä, mikä on mahdollista".

Ensi viikon tilaisuuden merkittävin anti tulee olemaan oikeastaan vastauksessa siihen, miksi Google lähtee omalla puhelimellaan mukaan markkinoilla ja tulee näin kilpailemaan suoraan Android-käyttöjärjestelmäkumppaniensa kanssa. Lisäksi mielenkiintoista tulee olemaan tiedot puhelimen markkinoilletulosta (tai sen mahdollisesta puutteesta) Yhdysvaltain ulkopuolella.

Nexus Onen tärkeimmät ominaisuudet ovat ennakkotietojen mukaan Android 2.1 -käyttöjärjestelmäversio, 3,7 tuuman kapasitiviinen AMOLED-kosketusnäyttö, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera sekä Qualcomm Snapdragon -alusta tehokkaalla yhden gigahertsin suorittimella.

Myös T-Mobile-operaattori on jo lipsauttanut Googlen tulevaan Android-puhelimeen viitaten. T-Mobile vahvistaa, että kyseessä tulee todellakin olemaan Googlen puhelin, jota vain Google tulee myymään suoraan kuluttajille verkon kautta. Puhelimen julkistuksen T-Mobile kertoo tapahtuvan aikaisin tammikuussa, ja kertoo itsellään olevan puhelinta tukeva rooli yhteistyössä. T-Mobile tulee tarjoamaan laitteelle palvelutukea mukaan lukien laskutuksen, verkkopeiton sekä liittymävaihtoehtoja. Googlen ja HTC:n vastuulle jäävät laitteeseen liittyvät tuki- ja huoltotoiminnot.

Alta löytyy vielä liitettynä YouTube-palvelusta tuore lähes kuusiminuuttinen video Nexus Onesta:

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja