Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia lisäsi Image Spaceen laajennettua todellisuutta

Markus Lehtiniitty

Nokia lisäsi Image Spaceen laajennettua todellisuutta
Nokian hiljattain julkistaman kokeellisen Image Space -kuvapalvelun kehitys jatkuu. Nyt Nokia on julkaissut Image Spacesta uuden Nokia Image Space Mobile for S60 -mobiilisovelluksen, joka tuo palveluun mukaan laajennettua todellisuutta ("augmented reality").

Nokia Image Spacen pääidea on yhdistää useiden eri käyttäjien samasta paikasta olevia kuvia yhteen yhtenäiseksi 3D-kuvaksi. Palvelu toimii yhteistyössä Yahoon omistaman Flickr-kuvapalvelun kanssa. Palvelun käyttämiseen tarvitaan siis myös Flickr-tili.
Nyt julkaistu Nokia Image Space Mobile for S60 mahdollistaa Image Space -sisällön selaamisen laajennetun todellisuuden kera. Lisäksi sen tarjoama toiminnallisuus vastaa tietokoneella käytettävää Nokia Image Space Browseria.

Nokia Image Space Mobile on kehitetty Qt-tekniikalla, joten se vaatii Qt 4.6 -rajapintakirjastojen asentamisen puhelimeen ennen itse sovelluksen asentamista. Rajapinnat ovat ladattavissa osoitteesta qt.nokia.com/downloads. Itse Nokia Image Space Mobile on ladattavissa täältä muiden Image Space -osien tapaan.

Nokian mukaan Image Space Mobile on testattu N97:llä ja N97 minillä, mutta sen pitäisi toimia kaikissa Symbian^1/Symbian S60 5th Edition -alustan kosketuspuhelimissa. Lisäksi sovelluksen kerrotaan kuluttavan akkua runsaasti järjestelmävaatimusten ja beetatestiluonteensa vuoksi. Uudesta sovelluksesta Nokia Beta Labsin blogissa kertonut Severi Uusitalo lisäksi muistuttaa sovelluksen aiheuttavan jonkin verran tiedonsiirtoa, joten kiinteähintainen datapaketti on suositeltava.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja