Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

MWC: Motorolan kahdeksas Android-puhelin on Quench

Kaarlo Räihä

MWC: Motorolan kahdeksas Android-puhelin on Quench
Mobile World Congress -tapahtuman puhelinjulkaisut jatkuivat tänään Motorolan uudella Android-puhelimella. Euroopassa uusi puhelin tunnetaan Quench-nimellä ja Yhdysvalloissa laite tunnetaan Cliq XT -nimellä (aiempi työnimi oli Zeppelin).

Quench sisältää mm. 3,1 tuuman monikosketustuella varustetun näytön (320x480), Android 1.5 -ohjelmistoalustan, Adobe Flash Lite -ohjelmiston, 5 megapikselin kameran (LED-salamalla), WLAN- ja Bluetooth 2.0 -yhteydet ja A-GPS-tuen.
Motorolan oma lisäys Androidiin on Motoblur, joka seuraa myös Quenchin mukana. Motoblur muokkaa puhelimen käyttöliittymää ja tuo mukanaan erilaisia apuohjelmia, joiden avulla esim. valokuvien ja sähköpostien hallinta helpottuu.

Kosketusnäytön ohella puhelinta voi ohjata näytön alapuolella olevan suuntaohjaimen avulla. Puhelin tukee äänikomentoja ainakin hakujen ja ohjelmien käynnistämisen osalta. Muistikorttien osalta puhelin hyväksyy monien muiden puhelimien tavoin microSD-kortteja (suurin tuettu tallennuskapasiteetti on 32 gigatavua).

Kokoa laitteella on 116,7x59,4x12,3mm ja akulle luvataan puheaikaa yhdellä latauksella 6,5 tuntia. Euroopassa puhelin tulee myyntiin tämän neljänneksen aikana, mutta suositushinnat ovat vielä toistaiseksi pimennossa. Todennäköisesti laite sijoittuu Suomessa 300-400 euron hintaluokkaan.

Yhdysvalloissa CLIQ XT -puhelinta kytkyttää yksinoikeudella T-Mobile.


Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja