Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

MWC: Aptina esitteli 14 megapikselin kamerasensoria puhelimiin

Kaarlo Räihä

MWC: Aptina esitteli 14 megapikselin kamerasensoria puhelimiin
Kamerapuhelinten megapikselikilpailu ei nähtävästi ole loppumassa aivan hetkeen, sillä Aptina Imaging esitteli Mobile World Congress -tapahtumassa eilen uutta 14 megapikselin kamerasensoria, joka sopii matkapuhelimiin.

MT9F011-sisältää suuremman pikselimäärän ohella muitakin uudistuksia yrityksen aiempiin tuotteisiin verrattuna. Still-kuvien ohella komponentti kelpaa 1080p-videoiden kuvaamisen 60 kuvan sekuntinopeudella. Lisäksi MT9F011 poistaa paremmin kuvissa esiintyvää kohinaa ja myös värien pitäisi toistua luonnollisempina.
MT9F011:n sarjatuotanto alkaa tänä keväänä, mutta Aptina ei kertonut keiden valmistajien puhelimissa voidaan uutta komponenttia nähdä. Aptina on toimittanut aiemmin komponenttejaan mm. iPhone 3G -puhelimeen.

Aptina ei myöskään paljastanut kuinka paljon yksittäinen MT9F011 maksaa puhelinvalmistajille. Yrityksen mukaan MT9F011 on kuitenkin suunniteltu kalliimman hintaluokan puhelimiin ja jo pelkästään 1080p-videokuvauksen asettamat vaatimukset puhelimelle takaavat sen, että MT9F011:n lisäksi puhelinvalmistajien pitää todella panostaa puhelimiensa suorituskykyyn, jos he haluavat hyödyntää MT9F011:n tuomia ominaisuuksia täysipainoisesti.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja