Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ulkomaan datapalveluille saldoraja

Ilkka Ketola

Ulkomaan datapalveluille saldoraja
Teleyritysten on viimeistään maaliskuun alusta alkaen tarjottava halukkaille asiakkailleen palvelua, joka mahdollistaa datapalvelun katkaisun sovitun saldorajan täytyttyä EU:n alueella matkustettaessa. Datapalveluita ovat dataliikennettä hyödyntävät palvelut, kuten esimerkiksi sähköpostin, www-sivustojen, valokuvien tai elokuvien lataaminen kännykkään tai muuhun mobiililaitteeseen.

Viestintävirasto kertoo, että teleyritykset voivat tarjota asiakkailleen useampia saldorajoja, mutta yhden saldorajan on oltava noin 50 euroa (+alv) kuukaudessa. Sovitun saldorajan lähestyessä teleyrityksen on ilmoitettava asiasta asiakkaalle esimerkiksi tekstiviestillä. Mikäli asiakas ei halua jatkaa palvelun käyttöä, teleyrityksen on lopetettava datapalvelun tarjoaminen ja veloittaminen.
Saldorajapalvelua on tarjottava aluksi halukkaille asiakkaille. Tämän vuoden heinäkuun alusta alkaen palvelu laajenee kuitenkin automaattisesti kaikille asiakkaille, ellei asiakkaan ja teleyrityksen kesken muuta sovita.

Uusi käytäntö on tervetullut parannus kuluttajanturvaan ja lisää kuluttajien mahdollisuuksia suojautua yllättäviltä jättilaskuilta. Teleyritykset ovat jo aiemmin tiedottaneet asiakkailleen puheluiden, tekstiviestien ja datapalvelujen hinnoista automaattisilla hintatiedotteilla asiakkaiden matkustaessa EU:n alueella.

Uudet velvoitteet perustuvat EU:n verkkovierailuasetukseen. Suomessa niiden noudattamista valvoo Viestintävirasto.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja