Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

GCF antoi hyväksynnän Pre Plus- ja Pixi Plus -puhelimille

1
Kaarlo Räihä

GCF antoi hyväksynnän Pre Plus- ja Pixi Plus -puhelimille
Matkapuhelinalan seuraavaksi konkurssipesäksi veikattu Palm esitteli tammikuussa CES-messuilla yrityksen päivitettyjä Pre Plus- ja Pixi Plus -puhelimia. Tuolloin yritys ei maininnut kyseisten puhelinten Euro-malleista mitään, mutta nyt GCF:n (Global Certification Forum) hyväksymisdokumentit paljastavat molempien puhelimien saapuvan Eurooppaan.

GCF hyväksymispapereiden perusteella molemmat puhelimet tukevat Euroopassa 2.5G:n osalta 850, 900, 1800 ja 1900 MHz taajuuksia ja 3G:tä UMTS:n ja HSDPA:n (900 ja 2100 MHz taajuudet) osalta. Papereista selviävät lisäksi laitteiden Euroopassa käytettävät tunnistekoodit P101UEU ja P121UEU, mutta muuta GCF:n paperit eivät kerro.
Suomessa Palmin puhelimet ovat harvinaisia, mutta esim. Britanniassa O2-operaattori on myynyt Pre-malleja kytkypaketeissa, joten oletettavasti Plus-malleja nähdään ainakin kyseisen operaattorin valikoimissa.

Palmin webOS-ohjelmistoalustan puhelimet ovat saaneet erityisesti kiitosta toimivasta moniajosta. Euroopassa puhelimen oma ohjelmistokauppa on kuitenkin Yhdysvalloissa toimivaa vastaavaa palvelua jäljessä, vaikka Palm lupasi tilanteen muuttuvan tämän kuukauden aikana.

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja