Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Androidin Firefoxista julkaistiin testiversio

1
Kaarlo Räihä

Androidin Firefoxista julkaistiin testiversio
Firefox-selaimen mobiiliversiosta eli Fennecistä on vihdoin julkaistu ensimmäinen testiversio Android-ohjelmistoalustalle.

Ensimmäinen julkaisu on pre-alpha-tasoa, joten ongelmia sen kanssa voi ilmaantua runsaasti, ja pahimmassa tapauksessa Android-laitteet voivat jumiutua uudelleenkäynnistystä vaativaan tilaan selainta käyttäessä. Kehittäjät tarvitsevat kuitenkin tässä vaiheessa palautetta selaimesta, jotta kehitystyö pysyy oikeilla raiteilla, jonka takia testiversio julkistettiin.
Selaimen kehittäjät ovat kokeilleet selainta ainoastaan Motorola Droid- ja Nexus One -puhelimilla. Fennecin testiversio vaatii Androidista vähintään 2.0-version, ja laitteen näytönohjaimen on tuettava OpenGL ES 2.0 -rajapintaa, joten kaikilla Android-laitteilla testiversio ei toimi. Sovelluksen lataaminen onnistuu Androidin selainta käyttämällä ja toistaiseksi tarjolla on vain APK-asennuspaketti, joten Android Marketista Fenneciä ei vielä löydy.

Palautetta selaimen toiminnasta voi jättää varta vasten perustettuun viestiketjuun.

Työpöytä- ja mobiiliselaimen synkronointiin käytettävä Weave Sync -lisukkeen viimeisin kehitysversio toimii kehittäjien mukaan Android-versiossa, joten ainakin kirjainmerkit ja sivuhistorian saa nopeasti ajan tasalle, vaikka itse selain ei aivan täydellisesti toimisikaan.

Kommentit (1)

Loleero (vahvistamaton)

1

Ihan mielenkiintoiselta vaikutti, vaikkei kylläkään ollut millään tasolla käytettävä Samsung Galaxy Spicalla. Käynnistyi vasta kolmannella kerralla, kahdella ensimmäisellä yrityksellä meni vain ruutu mustaksi ja vähän ajan päästä takaisin kotinäytölle. Käyntiinsaannin jälkeen toimi todella hitaasti, eikä näppäimistö hypännyt esille, kun yritti kirjoittaa esimerkiksi osoiteriville tai muuallekaan. Käyttöliittymä vaikutti kuitenkin hyvältä ja addonit ovat hyvä lisä. Alphahan tämä tosiaan on, joten en edes odottanutkaan, että tätä voisi mitenkään käyttää.

Mielenkiinnolla betaa ja valmista versiota odotellen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja