Android 2.2 sai puheohjauksen ja Chrome to Phone -toiminnon

Kaarlo Räihä

Android 2.2 sai puheohjauksen ja Chrome to Phone -toiminnon
Google järjesti eilen San Franciscossa pienen lehdistötilaisuuden, jossa se esitteli Android 2.2:n uutta puheohjausta ja Chrome to Phone -toimintoa.

Edellisissä Androidin versioissa puheohjaus on koskenut vain hakuja, mutta uuden Voice Actions -sovelluksen avulla Android 2.2 -puhelimen käyttäjä voi käskyttää puhelintaan äänen perusteella. Tuettuja toimintoja ovat mm. tekstiviestien/sähköpostin lähettäminen, halutun musiikkikappaleen toiston aloittaminen, muistiinpanojen tekeminen, navigoinnin käynnistäminen ja puheluiden tekeminen tietyn alueen tiettyyn yritykseen.

PC Magazine -lehden tekemän kokeilun perusteella puheohjaus vaatii hieman totuttelua, eikä se tunnista kaikki sanoja aivan oikein, mutta tekniikka vakuutti ainakin testaajan, joka ei ole kuitenkaan täysin varma tekniikan yleistymisestä.

Voice Actions ei tunnista esim. suomea, joten komennot ja sanat pitää puhua englanniksi. Tämä rajoittaa puhekomentojen yleistymistä ainakin niissä maissa, joissa englanti ei kuulu käyttökieliin.



Chrome to Phone on puolestaan Chrome-selaimelle julkaistu laajennus, joka mahdollistaa sisällön lähettämisen Android 2.2 -puhelimen ruudulle. Tietokoneen selaimen lisäksi sama sovellus pitää asentaa puhelimeen, jonka jälkeen tietokoneen selaimesta voi lähettää puhelimeen sisältöä nappia painamalla. Järjestelmä rakentuu Android 2.2:n tukeman Cloud to Device Messaging -rajapinnan (C2DM) päälle, ja Chromen lisäksi vastaavan toiminnallisuuden voi rakentaa muihinkin sovelluksiin.

Chrome to Phone tukee tavallisten linkkien lisäksi Google Mapsin käynnistämistä haluttuun sijaintiin, YouTube-videoiden avaamista YouTube-sovelluksessa, tekstin lisäämistä leikepöydälle ja puhelinnumeroiden lisäämistä.

Alla puheohjausta esittelevä video



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.