Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Intel ostaa osan Infineonin toiminnasta

Manu Pitkänen

Intel ostaa osan Infineonin toiminnasta
Hiljattain Intel kertoi ostavansa tietoturvayhtiö McAfeen, mutta yritysshoppailu ei loppunut siihen. Nyt Intel on kertonut ostavansa Euroopan suurimman puolijohdeyrityksen, Infineonin, langattoman viestinnän yksikön 1,4 miljardilla dollarilla. Kaupan myötä Intel toivoo pääsevänsä entistä paremmin käsiksi mobiilimarkkinoille. Samalla Infineon kertoi keskittyvänsä tulevaisuudessa ainoastaan pääliiketoimintaansa.

Infineonin langattoman viestinnän ratkaisuja käytetään laajalti matkapuhelimissa ja muissa kevyissä laitteissa. Esimerkiksi Apple, Samsung ja Nokia ovat sen asiakkaita. Nimekkäistä asiakkaista huolimatta langattoman viestinnän yksikkö on rämpinyt talousvaikeuksissa, vaikka viimeaikaiset tunnusluvut ovatkin positiivisia. Infineon on ollut langattoman viestinnän markkinakolmonen Qualcommin ja Texas Instrumentsin jälkeen.
Intel kokeili IT-kuplan aikoihin mobiilimarkkinoille ryntäämistä, mutta kuplan puhkeminen pakotti yhtiön myymään yksikkönsä Marvelille. Nyt Intel yrittää tehdä uutta tulemista. Kauppa odottaa viranomaisten vahvistusta. Yrityskauppa saatanee päätökseen vuoden 2011 ensimmäisen neljänneksen aikana.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja