Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Motorola virallisti Defy- ja Milestone 2 -puhelimet

Kaarlo Räihä

Motorola virallisti Defy- ja Milestone 2 -puhelimet
Matkapuhelinvalmistaja Motorola on esitellyt muutaman tunnin sisään kaksi uutta puhelinta, joista ensimmäisenä eilen parrasvaloihin pääsi Milestone 2 ja tänään otsikoihin jyräsi Defy.

Milestone 2 on luonnollisesti jatkoa yrityksen viime vuonna julkaisemalle Milestone-puhelimelle. Milestone 2 ei ole täysin uusi puhelin, vaan se on käytännössä GSM-verkkoon sovitettu Droid 2, joten tarjolla on mm. Android 2.2 -ohjelmistoalusta, gigahertsin kellotaajuudella toimiva suoritin, 512 megatavua keskusmuistia, 8 gigatavua flash-muistia ja 5 megapikselin kamera (720p-videokuvaus). Flash-muistin määrää voi kasvattaa suuremmaksi microSD-muistikorttien avulla (tuettuna ovat 32 gigatavun muistikortit).

Ulkomuodoiltaan Milestone 2 ja Milestone muistuttavat toisiaan hyvin paljon, mutta Milestone 2 on hieman suurempi (60x115,8x13,7mm -> 60,5x116,3x13,7 mm) ja myös painoa on tullut neljä grammaa lisää (165 -> 169). Fyysisen puolen osalta suurin muutos koskee esiin liukuvaa QWERTY-näppäimistöä, jonka näppäinasettelu on uusittu käyttäjiltä tulleiden palautteiden myötä.Ohjelmiston osalta tarjolla on Android 2.2:n Flash-tuki sekä DLNA-tuki mediatiedostojen jakelua varten. Androidin käyttöliittymää on muokattu Motorolan omalla MotoBlur-paketilla.

Milestone 2 tulee Euroopassa myyntiin ennen vuodenvaihdetta, mutta tarkempia myyntipäiviä tai tarkkaa hintatasoa Motorola ei paljastanut.


Defy on puolestaan hieman karskimpaan käyttöön tarkoitettu Android-puhelin, sillä se on IP67-luokiteltu eli se on mm. vesi- ja pölytiivis. IP67-luokituksen mukaan tuote kestää myös veteen upottamista ainakin puolen tunnin ajan, kunhan laite ei mene metriä syvemmälle. Näytön lasina on Gorilla Glass, joten tältäkin osin on panostettu laitteen kestävyyteen.

Suorittimen kellotaajuus on 800 MHz, näytöllä on kokoa 3,7 tuumaa (resoluutio 480x854), kamera on viiden megapikselin mallia ja kokoa on 59x107x13,4 mm (painoa 118 grammaa).

Ohjelmistopuolella tarjolla on MotoBlurilla varustettu Android 2.1, jossa on mukana Swype-tekstinsyöttö ja Flash Lite -tuki.

Myös Defy tulee myyntiin loppuvuoden aikana, mutta tämänkään puhelimen osalta Motorola ei kertonut vielä suositushintaa.


Alla Milestone 2:n esittelyvideo

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.