App Storen sovellusehtoja löysättiin

3
Kaarlo Räihä

App Storen sovellusehtoja löysättiin
Applen App Store -sovelluskauppa on ollut todella suosittu kuluttajien keskuudessa, sillä sen kautta on ladattu yli 6,5 miljardia sovellusta. Sovelluskehittäjien keskuudessa App Store on kuitenkin saanut kritiikkiä mm. tiukkojen sopimusehtojen osalta, joita Apple on nyt päättänyt löysätä.

Aiemmin Apple on asettanut rajoitteita käytettäville ohjelmointikielille, joiden myötä esim. Java- tai C#-ohjelmointikielillä tehdyt sovellukset eivät ole kelvanneet App Storeen. Nyt on Apple on löysännyt tätä kohtaa selvästi, ja jatkossa sovelluksia voi kehittää millä tahansa ohjelmointikielellä, kunhan sovellukset eivät vain lataa ajettavaa koodia verkosta. Tämä pykälä estää edelleen mm. kunnollisen Flash-tuen toteuttamisen, joten sovelluskehittäjille ei tarjota vieläkään täyttä vapautta App Storeen laitettavien sovellusten osalta, mutta ainakin jatkossa esim. Unity-moottoria käyttävien pelijulkaisijoiden ei tarvitse murehtia Applen säännöistä.



Samalla Apple julkaisi myös virallisia dokumentteja siitä kuinka App Storeen päätyvät sovellukset tarkistetaan ennen niiden mahdollista julkaisua. Tämä antaa sovelluskehittäjille mahdollisuuden selvittää mistä asioista Apple ei pidä, jolloin sovelluskehittäjät voivat ottaa Applen vaatimukset huomioon ohjelmiston kehitysaikana.

Applen kädenojennukset eivät luonnollisesti auta kaikkia tahoja, joten esim. iPhonelle suunnattu Google Voice -sovellus pysynee edelleen julkaisukalenterin ulkopuolella.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
Jepajuu (vahvistamaton)

1

Olisikohan syy tähän se, että kilpailijat alkavat saada pikkuhiljaa konseptinsa kasaan ja Apple ei voi enää sanella ihan mitä tahansa ehtoja? Hyvä juttu sinänsä, mutta Applen maine riistofirmana ei ihan hevillä unohdu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
GGGesad (vahvistamaton)

2

Eipä niitä tuotteita tartte pakolla ostaakkaa, ne ostaa jotka on sitä mieltä että ovat heidän juttunsa.
Ittellää ollut iPhone 3Gs ja hyvä vekotin kaikinpuolin mutta nytten Samsung Galaxys ja kaikinpuolin ollut androidiin tyytyväinen "" kaikessa muussa paitsi ******** android marketista ja muutamien puhelimen perustoimintojen kanssa, kieltämättä ne mitä iphonesta löytyy on tehty aavistuksen käyttäjäpohjalta toimiviksi.


Joka tapauksessa GalaxyS + android tuntuu jokapäivä hieman paremmalta mutta matkaa iOS ja iP4 vielä on. (paitsi hinnassa joka puolsi ostoon saunalahdelta)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jepajuu (vahvistamaton)

3

@3

Viittasitko jotenkin minun kommentiin? Itsehän en puhunut Applen tuotteista mitään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.